VIDEO/ Podmladak na turniru u Barceloni

Djeca iz Hrvatske slave pobjedu nad malim Srbima uzvikujući ustaški pozdrav: Evo šta kažu iz uprave kluba

Hronika 28.06.19, 17:41h

Djeca iz Hrvatske slave pobjedu nad malim Srbima uzvikujući ustaški pozdrav: Evo šta kažu iz uprave kluba
Na snimci se vidi kako stariji gospodin, vjerovatno trener, i jedan od dječaka ostalima daju upute na koji način će vikati ustaški pozdrav

 

Facebookom se danas širi snimka malih splitskih nogometaša koji na terenu urlaju "Za dom spremni".

 

Snimku je na svojoj Facebook stranici objavio saborski zastupnik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin, a na njoj se vidi kako djeca, uz koju na terenu stoji stariji sijedi gospodin (najvjerovatnije trener tima), uzvikuju ustaški pozdrav.

 

Kako doznaje Index.hr, radi se o pomlatku Nogometnog kluba NK Poljičanin 1921 iz Srinjina, mjesta koje se nalazi između Splita i Omiša.

 

Na snimci se vidi kako stariji gospodin, vjerovatno trener, i jedan od dječaka ostalima daju upute na koji način će vikati ustaški pozdrav.

 

"On viče - Za dom, mi - spremni", kaže dječak nakon čega mu se pridružuje ostatak ekipe.

 

Evo šta kaže predsjednik kluba

 

Nakon što je Index. hr utvrdio da se radi o mlađim kategorijama NK Poljičanin, nazvali su predsjednika kluba Nikolu Mužinića.

 

Rekli su mu da se internetom širi snimka na kojoj djeca iz njegova kluba viču "Za dom spremni".

 

"Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi", rekao je novinarima Mužinić na to.

 

Pitali su ga može li im dati ime starijeg gospodina koji je na snimci s djecom, na što se Mužinić samo nasmijao i ponovio: "Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi."

 

Otkrio je da je snimka nastala ovih dana u Barceloni, gdje djeca nastupaju na turniru za godišta od 2006. do 2009. Znači, riječ je o djeci starosti od 10 do 13 godina.

 

Finale su igrali protiv srpske djece

 

"Odigrali smo finale protiv srpske djece. Djeca su se međusobno družila. Srpska djeca su nosila hrvatsku zastavu, a naša djeca srpsku", rekao je za Index Mužinić.

 

Kad su ga novinari upitali što mu znači "da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi", Mužinić se opet nasmijao i još jednom ponovio istu rečenicu.

 

Da rezimiramo, djeca iz Dalmacije, starosti od 10 do 13 godina, pobjedu u finalnoj utakmici turnira u Barceloni, koju su igrali protiv djece iz Srbije, proslavila su urlajući ustaški pozdrav, a sve uz nadzor i poticanje nadležnih osoba iz kluba.

 

Snimak možete pogledati OVDJE.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI