gradonačelnik zabrinut

Imamović: Tuzla ne smije doživjeti sudbinu Bihaća i Cazina

Hronika 27.06.19, 20:39h

Imamović: Tuzla ne smije doživjeti sudbinu Bihaća i Cazina
"Zaključak je, kada je riječ o migrantskoj krizi, da Tužilaštvo i Sud BiH, Agencija za istrage i zaštitu BiH i druge nadležne institucije, prekinu sve lance ilegalnog ulaska migranata u BiH", rekao je Imamović

 

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović izjavio je danas da Tuzla, kada je riječ o migrantskoj krizi, ne smije da doživi sudbinu Bihaća i Cazina.

 

Imamović je nakon sjednice Gradskog vijeća rekao novinarima da se veoma brine za Tuzlu, jer je bilo nekih nemilih događaja koji upozoravaju da je krajnje vrijem da najviši državni organi počnu rješavati ovo pitanje. 

 

On je naveo da je Gradsko vijeće donijelo nekoliko zaključaka, među kojima i da se naprave migrantski centri u kojima bi se utvrdio identitet migranata, jer je poznato da oni na jednom mjestu drže pasoše, a onda dođu bez dokumenata na registraciju. 

 

"Zaključak je, kada je riječ o migrantskoj krizi, da Tužilaštvo i Sud BiH, Agencija za istrage i zaštitu BiH i druge nadležne institucije, prekinu sve lance ilegalnog ulaska migranata u BiH", rekao je Imamović. 

 

On je dodao da je zatraženo od MUP-a Tuzlanskog kantona da budu formirani kontrolni punktovi u Sapni i Kalesiji da bi se vidjelo ko ulazi na područje Tuzle bez dokumenata. 

 

Ističući da je neophodno procesuirati sve izvršioce krivičnh djela krijumčarenje migranata, Imamović je rekao da migranti, koji su dali novac za prevoz, nakon dolaska pred granicu sa Hrvatskom, Italijom i Slovenijom, shvate da ne mogu dalje, te postaju nervozni i javlja se problem.

 

(Srna, N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI