borba za pravednije društvo

Građani potpisuju prijavu protiv Tegeltije: Danas u Sarajevu, sutra u Banjaluci

Hronika 27.06.19, 19:46h

Građani potpisuju prijavu protiv Tegeltije: Danas u Sarajevu, sutra u Banjaluci
Borba za pravednije društvo razlog je zbog kojeg je Miroslav Petrović potpisao krivičnu prijavu protiv Milana Tegeltije. I nije jedini

 

Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše, pozvan je petak u svojstvu osumnjičenog u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine radi davanja izjave. Osumnjičen je za krivična djela ''Davanje dara i drugih oblika koristi'' i ''Neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje' - prenosi N1.

 

On je, podsjetimo, autor video snimka u čijem središtu su se našli predsjednik VSTS-a BiH i insprektor SIPA-e koji je nakon objavljivanja afere privremeno suspendovan. A danas je u Sarajevu organizovano javno potpisivanje krivične prijave protiv Milana Tegeltije.

 

Borba za pravednije društvo razlog je zbog kojeg je Miroslav Petrović potpisao krivičnu prijavu protiv Milana Tegeltije. I nije jedini.

 

"Ne znam koliko će ovo da pije vode i da donese neke efekte, ali čovjek koji je na vrhu VSTV-a zaslužuje da ode kao i kompletno Vijeće jer sigurno je da su nepotizam i korumpiranost prisutni u svim segmentima, zajedno sa sudstvom i tužilaštvom", ističe Petrović.

 

Videoprilog i ostatak teksta pronađite ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI