Supruga Dine Konakovića preživjela težak period

Dalija Hasanbegović prekinula šutnju: Zbog online zlostavljanja imala sam spontani pobačaj!

ŽENA iN 27.06.19, 11:29h

Dalija Hasanbegović prekinula šutnju: Zbog online zlostavljanja imala sam spontani pobačaj!
To vulgarno seksističko iživljavanje u martu me zaista pogodilo, kaže Dalija

 

Poznata TV ličnost Dalija Hasanbegović Konaković (36), novinarka i prezenterka na televiziji Al Jazeera Balkans, nedavno se našla na meti verbalnog nasilja na društvenim mrežama, i to zbog političkog djelovanja njenog supruga Dine Konakovića, predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo. Naime, na Facebook stranicama tipa “Bošnjaci” i “Pamti, Bošnjače!”, Dalija je prozivana zbog škole koju je pohađala (“svi oni krstovi i sveci pod kojim je stasala, sad se nameću Sarajevu kojim ona upravlja”) te optuživana da je sljedbenica terorističke organizacije, piše Magazin Gracija

 

Dalija je virtualnom nasilju izložena još od marta ove godine, ali nije reagirala sve donedavno. U martu je naime, u trećem mjesecu trudnoće, imala spontani pobačaj. “Moja prevelika hormonalna osjetljivost u tom periodu i opsesivno nerviranje jer sam predmet najbrutalnijeg seksističkog iživljavanja su definitivno bili značajan faktor”, napisat će na Facebooku 14. juna, kad je odlučila da šutjeti više neće. 

 

– To vulgarno seksističko iživljavanje u martu me zaista pogodilo. Naviknuta sam i potpuno imuna na pojedinačne zlobne komentare i animozitete, a podrazumijeva se da nemam nikakav problem s tim da nisam svima draga i simpatična. Ali nisam nikad bila izložena sihroniziranim višednevnim primitivnim prostaklucima brigade lažnih profila. Tada sam zbog hormona bila i osjetljivija nego inače, a rezultat mog stresa i nerviranja zbog tih gadosti jeste da sam imala spontani pobačaj u trećem mjesecu trudnoće. Poslije sam sebe krivila što sam dozvolila tim spodobama da toliko utiču na mene, kaže Dalija.

 

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)