U svojstvu osumnjičenog

Ništa od imuniteta: Nermin Alešević sutra na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Hronika 27.06.19, 09:55h

Ništa od imuniteta: Nermin Alešević sutra na saslušanju u Tužilaštvu BiH
Tužilaštvo BiH, ranije je, 19. juna 2019. godine saopštilo da je hitno preduzelo niz istražnih radnji sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja i osoba koje se navode u medijskim izvještajima

 

Nermin Alešević je zvanično obaviješten da mu nije odobren imunitet i da se u svojstvu osumnjičenog poziva u Tužilaštvo BiH radi davanja izjave, saznaje N1.

 

U pozivu Aleševiću navodi se da je termin saslušanja sutra u 10 sati u prostorijama Tužilaštva BiH u Sarajevu. On je osumnjičen za krivična djela ''davanje dara i drugih oblika koristi'' kao i ''neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje''.

 

Podsjećamo, nakon što je dao izjavu u slučaju "Tegeltija" Alešević je od državnog tužilaštva zatražio imunitet.

 

Pažnju javnosti u proteklih nekoliko sedmica privukao je nakon što su mediji objavili snimak koji navodno potvrđuje umiješanost predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije u korupcijski skandal. Na snimku se, osim Aleševića i Tegeltije, pojavljuje i inspektor SIPA-e Marko Pandža.


Tužilaštvo BiH, ranije je, 19. juna 2019. godine saopštilo da je hitno preduzelo niz istražnih radnji sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja i osoba koje se navode u medijskim izvještajima. 

 

"U konkretnom predmetu istrage, provođenjem istražnih radnji, prikupljeni su dokazi i donesena je naredba o sprovođenju istrage kojom su obuhvaćeni osumnjičeni Pandža Marko i Alešević Nermin zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 217. KZ-a BiH (primanje dara ili drugih oblika koristi) i 218. KZ-a BiH (davanje dara i drugih oblika koristi), a osumnjičeni Alešević i za krivično djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje iz člana 155. KZ-a RS", saopšteno je tada iz Tužilaštva BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI