Potpredsjednica VSTV-a proslijedila medijima

Delegacija EU u BiH reagovala na informaciju da je izbacila Tegeltiju i Jukić sa spiska učesnika studijskog putovanja

Hronika 26.06.19, 11:41h

Delegacija EU u BiH reagovala na informaciju da je izbacila Tegeltiju i Jukić sa spiska učesnika studijskog putovanja
Menadžer projekta za EU4Justice Isabelle Arnal izjavio je da je projekat tehnički prilagođen, zbog čega će samo pravnici otići u Pariz, a ovo putovanje će se koristiti kao priprema za posjetu visokih zvaničnika početkom 2020. godine

 

Dopredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV BiH) Ružica Jukić, nakon informacije objavljene u medijima da je Evropska unija izbacila Milana Tegeltiju i nju sa spiska učesnika studijskog putovanja, proslijedila je medijima reagiranje višeg pravnog savjetnika za pitanja integracije u Evropsku uniju u VSTV-u BiH, Jensa Woelka, koje prenosimo u cjelosti:

 

- Delegacija EU u BiH reagirala je na tvrdnje medija da su predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milan Tegeltija i potpredsjednica Ružica Jukić uklonjeni sa liste osobe koje su učestvovale u putovanju u Pariz organizirane kroz EU4Justice projekt, te je u utorak izjavila da je njihov partner zadužen za provedbu projekta (Justice Cooperation Internationale) poslao službeni poziv u kojem je jasno navedeno da je ovo tehnička studijska posjeta u radu na finansijskim istragama i upravljanju javnim tužilaštvima.

 

Menadžer projekta za EU4Justice Isabelle Arnal izjavio je da je projekat tehnički prilagođen, zbog čega će samo pravnici otići u Pariz, a ovo putovanje će se koristiti kao priprema za posjetu visokih zvaničnika početkom 2020. godine. Arnal je rekao da je glavni tužilac BiH Gordana Tadić također na listi visokih zvaničnika pozvanih da posjete 2020. godine - potpisao je Jens Woelk.

 

(DEPO PORTAL BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI