VIDEO/ U 'Ćirilici' ništa novo

Milomir Marić: Govorio sam da se svi koji umru u BiH pokopaju u Srebrenici. Mektić je tražio da mi se zabrani...

Front 25.06.19, 20:32h

Milomir Marić: Govorio sam da se svi koji umru u BiH pokopaju u Srebrenici. Mektić je tražio da mi se zabrani...
Voditelj Milomir Marić rekao je da je "bio žrtva napada nakon što je izrazio sumnju u ono što se desilo u Srebrenici, ali i ono što se dan-danas nastavlja"

 

U emisiji koja je emitovana sinoć, govorilo se o Kosovu, Crnoj Gori, imovini Srpske pravoslavne crkve, ali i o događajima u Srebrenici.

 

Učesnici su bili novinar i nekadašnji glavni i odgovorni urednik NIN-a Slobodan Reljić, publicista i analitičar Srđan Trifković, istoričar Miloš Ković i analitičar Dejan Vuk Stanković.

 

Gosti su, kako javljaju srbijanski mediji, "podsjetili da je negiranje događaja u Srebrenici praktično postalo krivično djelo iako nikada do kraja nije utvrđeno šta se tamo dogodilo".

 

Voditelj i urednik Ćirilice Milomir Marić rekao je da je i sam "bio žrtva napada nakon što je izrazio sumnju u ono što se tamo desilo, ali i ono što se dan-danas nastavlja".

 

- Nekoliko puta sam govorio da ne znamo po kom kriterijumu se ljudi sahranjuju u Srebrenici. Svaki čovjek koji je umro na teritoriji BiH se pokopa tamo. Ne postoji nikakva komisija. Majke Srebrenice su me odmah napale i Dragan Mektić koji je bio ministar bezbjednosti je tražio da mi se zabrani prelazak Drine zbog te izjave - rekao je Marić.

 

- Meni je zabranjen ulazak u Kanadu zbog istog pitanja - rekao je Trifković.

 

Taj dio moguće je pogledati na 44. minutu emisije.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI