nakon iskakanja tramvaja iz šina na dolac malti

Otkriven uzrok današnje nesreće, ministar Šteta na licu mjesta: Našim saobraćajem se niko nije bavio 40 godina!

Hronika 24.06.19, 12:47h

Otkriven uzrok današnje nesreće, ministar Šteta na licu mjesta: Našim saobraćajem se niko nije bavio 40 godina!
Normalizacija saobraćaja uspostavljena je hitnom intervencijom radnika GRAS-a i MUP-a

 

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta došao je na mjesto nesreće na Dolac Malti gdje je tramvaj iskočio iz šina, te udario u obližnji stup ulične rasvjete, pri čemu je povrijeđeno jedno lice.

 

Utvrđeno je da je uzrok nesreće dotrajala šina. 

 

«Čim smo zaprimili informaciju došao sam na lice mjesta. Putnik koji je ozlijeđen tokom nesreće, zbrinut je u Općoj bolnici a prema našim informacijama u pitanju su lakše ozljede. Tokom dana ćemo provjeravati njegovo stanje. 

 

Današnji incident je još jedna opomena da je obaveza Vlade Kantona Sarajevo da se uhvati u koštac sa rješavanjem problema gradskog saobraćaja, najprioritetnija», rekao je ministar Šteta i dodao da je gradski saobraćaj žila kucavica svakog evropskog grada a našim se niko nije bavio zadnjih 40 godina.

 

Normalizacija saobraćaja uspostavljena je hitnom intervencijom radnika GRAS-a i MUP-a.

 

Vlada Kantona Sarajevo je oformila tim eskperata koji  rade na pripremi akcionog plana za unapređenje i modernizaciju gradskog saobraćaja u Sarajevu. Plan uključuje niz mjera sa ciljem restruktuiranja GRAS-a, obnavljanja voznog parka, rekonstrukcije šina, te generalno modernizacije gradskog prevoza - saopćeno je iz press centra Vlade KS.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI