još uvijek mu nije pravo

Bill Gates otkrio najveću grešku koju je ikad napravio

Lifestyle 24.06.19, 09:15h

Bill Gates otkrio najveću grešku koju je ikad napravio
Osnivač Microsofta govorio je na događaju tvrtke Village Global koju podržava

 

Čak i Bill Gates ima jednu grešku zbog koje se još uvijek grize.

 

Osnivač Microsofta govorio je na događaju tvrtke Village Global koju podržava i otkrio da je najveća greška koju je ikad napravio bila kad je Googleu dao priliku da pokrene Android, "standardnu platformu koja pripada Appleu".

 

- U svijetu softvera, posebno kad se radi o platformama, to je tržište u kojem pobjednik odnosi sve - rekao je Gates na  eventu. "Dakle, znate, najveća greška ikad bilo je loše rukovođenje koje je dovelo do toga da Microsoft ne bude ono što je android."

 

- Bilo je prirodno da Microsoft u tome pobijedi - dodao je. 

 

- Postoji prostor za samo jedan operativni sustav koji nije Appleov i koliko to vrijedi? 400 milijardi koje bi završile kod tvrtke M (Microsoft) umjesto kod tvrtke G (Google), prenosi Index.

 

Google je kupio Android Inc. za najmanje 50 miliona dolara te je 2007. najavio novi mobilni sistem koji će omogućiti pristup internetu većem broju ljudi, prenosi Fox Business.

 

Gates kaže da je dopuštanje Googleu da se dočepa te prilike s Androidom "jedna od najvećih grešaka svih vremena". No, unatoč tome, smatra da je Microsoft "vrlo jak".

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI