NAKON ODLASKA IZ RODNE ZENICE

Zašto je odabrao Zagreb, a ne Sarajevo: Tajna uspjeha Tarika Filipovića - od ratnih '90-ih do maestralne karijere

Nedjeljni magazin 21.06.19, 10:23h

Zašto je odabrao Zagreb, a ne Sarajevo: Tajna uspjeha Tarika Filipovića - od ratnih '90-ih do maestralne karijere
Bili smo tada još uvijek jedna država, a on se u Zagreb zaljubio još kao tinejdžer... Međutim, druga opcija bio je odlazak iz Zenice u Sarajevo, no jedan detalj je presudio

 


- Moj otac mi je uvijek govorio da radim štogod želim, ali da to radim s osmijehom na licu i da prebacujem normu, sjeća se Tarik Filipović savjeta koje je dobio još kao klinac.


Riječi njegovog oca kao da su se urezale u Tarikovu svijest, budući da je zaista taj savjet i slijedio. Promatrajući sa strane njegovu karijeru, nameće se upravo takav zaključak. Da je prebacio normu.

 

Zašto je odabrao Zagreb, a ne Sarajevo?

Nikad nije bilo nikakvih prigovora, pogotovo na izbor sredine. Bili smo tad još uvijek jedna država, a ja sam se u Zagreb zaljubio baš u tim nekim godinama.
Imamo rođake tu, dolazili smo im u posjet i uvijek me miris i štih Zagreba magično privlačio.
Druga opcija je bila Sarajevo. Međutim, meni je pola rodbine u Sarajevu i mislio sam si - to je samo 80 kilometara, svi bi me držali pod kontrolom, gledali gdje sam, što sam - dijeli Tarik svoje tinejdžerske kalkulacije.
Logična je bila zapravo ta njegova odluka. Obitelj mu je vezana za Zagreb.
- Tata je bio zagrebački student, djed mi je živio tu, sestra je studirala i danas tu živi, tako da je zapravo ta odluka bila prirodna.

Izgradio je respektabilnu karijeru filmskog, televizijskog i kazališnog glumca, iza sebe ostavio uloge koje su već polako ušle u antologiju, a ništa manje uspješna nije pritom niti njegova voditeljska karijera.


Ne treba puno tražiti razloge i objašnjenja zašto je tome tako. Filipović je karizmatičan, inteligentan, duhovit, brzo misli i 'dobacuje', dinamičan je i specifičan, a svemu što radi - daje svoj pečat.


 Lako je, stoga, objasniti zašto je omiljen među gledateljima iznimno popularne 'Potjere', ali i zašto su ga na HRT-u davnih dana angažirali na kvizu 'Tko želi biti milijunaš?'.


Nemoguće je zamisliti bez njega te sjajne televizijske formate, teško je i naći osobu koja bi mu u tome parirala.


Kada je objavljeno da odlazi iz 'Potjere', reakcije nisu izostale. Dramaturški je, priznaje Tarik u razgovoru za portal 100posto.hr, to najsavršeniji kviz koji je vodio.


- Dobar je to segment mog poslovnog života, tih pet, šest godina u 'Potjeri'. Dramaturški je to najsavršeniji kviz koji sam radio. Možda će se onda netko pitati zašto izlazim iz iste? Pa žao mi je što sam morao birati između dva projekta u kojima sam sudjelovao i koja volim, ali odabrao sam tu čar 'Milijunaša', nekako sam ga se nekako zaželio. Zaželio sam se publike u studiju, to volim, možda je to ta glumačka strana mene, ona koja voli i želi publiku. Čim čovjek osjeti uljuljkanost bilo koje vrste, mislim da treba napuštati zonu komfora i probuditi kreativnost' - objašnjava Filipović.

 

O odlasku iz 'Potjere', povratku 'Milijunaša', glumačkim projektima, obiteljskom životu, odrastanju u Zenici i studiranju u Zagrebu, Tarik Filipović govori u velikom intervjuu za 100posto.hr, a više možete čitati ovdje.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI