održavajte dvorišta i okućnice čistima

Zmije uznemirile Sarajlije: Žale se da ih je puno na Grbavici, Marijin Dvoru, Otoci...

Hronika 15.06.19, 08:54h

Zmije uznemirile Sarajlije: Žale se da ih je puno na Grbavici, Marijin Dvoru, Otoci...
Ibrahimović apeluje na građane da održavaju urednim dvorišta i okućnice, jer u narednom periodu će doći do razmnožavanja zmija te bi uz toplo vrijeme njihov broj u naredni mjesec mogao drastično porasti


Obilne kišne padavine, poplave, zapuštena dvorišta i obale rijeka uzrokovali su pojavu velikog broja zmija u Sarajevu koje je sunce izmamilo na ulice.

 

Građani se žale da ih sve češće viđaju u urbanim dijelovima na Grbavici, Marijin-Dvoru, Otoci. Radnici Parka koji su posljednjih dana kosili travu nisu imali susreta sa gmizavcima.

 

- U parkovima i na područjima koja održavamo naši radnici nisu naišli na zmije, rekla nam je Aldijana Hamza, stručni saradnik za informisanje JKP Park.

 

S druge strane, iz Sanitacije tvrde kako posljednjih dana imaju svakodnevne pozive građana.

 

- U četvrtak smo imali intervencije na Nahorevu, u Štrosmajerovoj ulici i u općini Stari Grad. S obzirom na klimatske uslove, sasvim je očekivano da dođe do povećanog broja zmija i u KS-u, pa čak i u urbanim naseljima, rekla nam je Elma Ibrahimović, rukovodilac tehničke službe u Sanitaciji.

 

Ibrahimović apeluje na građane da održavaju urednim dvorišta i okućnice, jer u narednom periodu će doći do razmnožavanja zmija te bi uz toplo vrijeme njihov broj u naredni mjesec mogao drastično porasti.

 

- Do sada je bila riječ uglavnom o neotrovnicama, ali apelujemo na građane da budu oprezni, jer je prošlih godina bilo i ujeda otrovnica, dodala je Ibrahimović.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI