Oglasio se advokat Muriza Memića

Feraget o pismu Ružice Jukić: Neprimjeren obračun sa ocem ubijenog djeteta

Hronika 13.06.19, 13:43h

Feraget o pismu Ružice Jukić: Neprimjeren obračun sa ocem ubijenog djeteta
On se pita i da li je konačna poruka Ružice Jukić „da se moramo obračunati sa roditeljima ubijene djece jer oni prave problem zahtijevajući istinu i pravdu“

 

Ifet Feraget, advokat porodice ubijenog mladića Dženana Memića reagirao je danas na pismo koje je medijima uputila Ružica Jukić, potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća najavljujući i krivičnu prijavu protiv Muriza Memića. 

 

Feraget je za Novinsku agenciju Patria kazao da je i ovo pismo dokaz neprimjerenog kontakta potpredsjednice VSTV-a, te da njene riječi „odsad nemam razumijevanja za vašu bol“, pokazuju nedostatak empatije.

 

„Za takve osobe nema mjesta u pravosuđu. Onaj ko nije u stanju da razumije tuđu bol pa i pod pretpostavkom da taj ko trpi bol na neki način okrzne nekim svojim riječima sasvim sigurno nema razumijevanja za takvu izjavu.“

 

Advokat Feraget je naveo i da Jukić u pismu otkriva da je ona „i sudija“.

 

„Saznali smo isto tako da je gospođa Jukić sudija, a gospodin Tegeltija nije sudija. Gospodin Milan Tegeltija je predsjednik pa nije sudija, a gospođa Jukić je potpredsjednica ali je i sudija. Nastupila je jedna dodatna konfuzija i to je još jedan razlog više da se pristupi izmjenama Zakona o VSTV-u i rada VTSV-a koji je potpuno nefukcionalan.“

 

Bilo bi dobro da gospođa Jukić upozna članove VSTV-a sa kompletnim sadržajem press konferencije za štampu na kojoj je i Muriz Memić iznio neke šokantne detalje vezano za postupak istrage u predmetu navodne saobraćajne nesreće, naveo je Feraget.

 

„I da upozna VSTV sa mojom analizom da u ovom predmetu nije smjelo doći do ukidanja presude. Svaka nova presuda će biti ista i jedini logičan zaključak je da se kupuje vrijeme, a sudije koje očigledno krše zakon i procedure one čine disciplinski prekršaj. Ako to činite u namjeri da pomognete nekome da izbjegne odgovornost onda činite krivično djelo“, kazao je Feraget. 

 

On se pita i da li je konačna poruka Ružice Jukić „da se moramo obračunati sa roditeljima ubijene djece jer oni prave problem zahtijevajući istinu i pravdu“.

 

Feraget je ponovio da je jučer sve izrečeno na press konferenciji, a ne u istrazi, na kojoj je on bio u ulozi opunomoćnika porodice Memić. 

 

„Činjenica da ja sjedim pored njega ne znači apsolutno ništa osim da sam ja opunomoćnik porodice Memić kao i da sam opunomoćnik porodice Dragičević. Radi se o dva najveća slučaja koja sasvim egzaktno upućuju da se radi o organiziranom kriminalu unutar pravosuđa“.

 

Feraget je istakao da će biti zanimljivo vidjeti koliko dugo će trebati Tužilaštvu KS da uzme u rad prijavu Ružice Jukić navodeći da oštećenima pripada pravo i da pretjeraju. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI