Novi sistem radarske kontrole

'Pratite nas, stop, policija': Od sutra dva neobilježena policijska auta presreću vozače koji prekorače brzinu

Hronika 12.06.19, 15:34h

'Pratite nas, stop, policija': Od sutra dva neobilježena policijska auta presreću vozače koji prekorače brzinu
Oni će na putevima pratiti brzinu kretanja vozila, a u slučaju kršenja saobraćajnih propisa, neoznačeno policijsko vozilo će presresti neodgovornog vozača uz poruku “Pratite nas, stop, policija” te mu izdati prekršajni nalog

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske danas je u Banjaluci predstavilo sistem radarske kamere ugrađene u neobilježena policijska vozila.

 

Ona će se koristiti za mjerenje brzine vozila, a vozači će morati biti na oprezu već od 13. juna kada će se crna vozila marke “škoda” i “hyundai” naći će na putevima Srpske radi sprečavanja prekoračenja brzine kretanja vozila u saobraćaju i sankcionisanja vozača.

 

Oni će na putevima pratiti brzinu kretanja vozila, a u slučaju kršenja saobraćajnih propisa, neoznačeno policijsko vozilo će presresti neodgovornog vozača uz poruku “Pratite nas, stop, policija” te mu izdati prekršajni nalog.

 

Opremu je za potrebe MUP Republike Srpske nabavila Agencija za bezbjednost saobraćaja na osnovu Programa utroška sredstava koja uplaćuju društva za osiguranje i filijala društava za osiguranje iz Federacije BiH.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI