Stranačka prepucavanja

SDA: Najveća kazna građanima je Damir Mašić sa sunčanim naočalama

Hronika 12.06.19, 13:24h

SDA: Najveća kazna građanima je Damir Mašić sa sunčanim naočalama
Kažu da je u periodu Vlade premijera Fadila Novalića cijena plina je smanjena na 450 KM/1000 sm3, a čak i nakon nove promjene cijene plin će biti bitno jeftiniji nego u vrijeme vladavine SDP-a

 

Jučer je SDP BiH u saopćenju kazao da su SDA i Vlada FBiH najviše krivi što je došlo do poskupljenja plina. Već danas iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo odbacili su navode da iza poskupljenja plina u Kantonu Sarajevo stoje Vlada FBiH i SDA.

 

- To je još jedna je u nizu izmišljotina koje sarajevski SDP fabricira kako bi obmanuo građane u nedostatku ozbiljnih državnih politika u SDP-u i konkretnih rezultata u KS, gdje su u vlasti. Vlada FBiH nije kriva za poskupljenja plina, što je potvrdio i resorni federalni ministar Nermin Džindić (SBB), koji je objasnio da je poskupljenje posljedica kretanja cijene ruskog gasa na tržištu, a ne bilo čije namjere ili odluke u Vladi FBiH, posebno ne nekakve želje za «kažnjavanjem» Kantona Sarajevo što javnosti podvaljuju iz SDP-a, kažu iz SDA i dodaju:

 

- SDP da ima imalo časti ne bi ni pričao o cijenama plina, jer je upravo za vrijeme njihove vladavine u FBiH plin bio najskuplji u poslijeratnoj historiji. Podsjećamo da je u mandatu 2010-2014. cijena plina dosezala čak i do 820 KM/1000 sm3 što nikada ni prije ni poslije vlade Nermina Nikšića nije zabilježeno, saopćili su iz SDA.

 

Kažu da je u periodu Vlade premijera Fadila Novalića cijena plina je smanjena na 450 KM/1000 sm3, a čak i nakon nove promjene cijene plin će biti bitno jeftiniji nego u vrijeme vladavine SDP-a. Zaključak je, navode iz SDA, da građani trebaju čuvati novčanike kada ih SDP i Nikšić «brane».

 

- Kada je riječ o «kažnjavanju», najveća kazna građanima je Damir Mašić. Bez ikakvog izbornog legitimiteta, kao izborni gubitnik, pretenduje da odlučuje o njihovoj sudbini i licemjerno, sa sunčanim naočalama koje koštaju par prosječnih plaća, «brine» o standardu građana, zaključili su u saopćenju iz KO SDA.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI