Brza reakcija

Gradonačelnica Supetra zbog napada na sezonce zabranjuje Torcida Kup: Oduvijek smo bili tolerantan i otvoren grad!

Hronika 10.06.19, 10:27h

Gradonačelnica Supetra zbog napada na sezonce zabranjuje Torcida Kup: Oduvijek smo bili tolerantan i otvoren grad!
Podsjetimo, sumnja se da su upravo pripadnici Torcide nakon održavanja tog kupa u noći sa subote na nedjelju napali sezonce u Supetru

 

Nakon napada na sezonske radnike u Supetru na Braču, koji se prema svemu sudeći dogodio zato što su dvojica mladića u napadnutoj skupini bili srpske nacionalnosti, oglasila se gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

 

Žestoko je osudila napad i objavila kako će ukinuti financiranje Torcida Kupa te zabraniti njegovo održavanje na gradskim terenima, piše Index.hr

 

Podsjetimo, sumnja se da su upravo pripadnici Torcide nakon održavanja tog kupa u noći sa subote na nedjelju napali sezonce u Supetru. 

 

Reagiranje supetarske gradonačelnice Ivane Marković, koje je objavila na Facebooku, prenosimo u cijelosti. 

 

"Ispred Grada Supetra i u svoje osobno ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem Gradu gdje su stradala četiri mladića i jedna djevojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer netko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom. Grad Supetar je oduvijek bio i bit će tolerantan i otvoren Grad za sve koji žele doći i posjetiti naš Grad, raditi i živjeti. Ono što me tješi je da nitko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak, ostaje gorak trag jer se ovaj napad desio u našem Gradu.

 

Također, kako su napadači bili sudionici ili posjetitelji Torcida Kupa (iako se napad nije se desio za vrijeme turnira) odlučila sam povući odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može poticati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji iskazuju mržnju. Također, Grad Supetar će uskratiti daljnje korištenje svih sportskih terena u vlasništvu Grada za održavanje ovoga kupa. Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak i apeliram na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti", napisala je gradonačelnica Supetra. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI