Policija uhvatila počinitelje

Šta se krije iz ubistva i samoubistva: Ammar Kapidžić ubijen zbog osvete?

Hronika 10.06.19, 08:28h

Šta se krije iz ubistva i samoubistva: Ammar Kapidžić ubijen zbog osvete?
Ubistvo Kapidžića i samoubistvo njegovog poznanika Kurtića je, navodno, nastavak nikad rasvijetljene pucnjave od 15. novembra 2018. u Ulici Džemala Bijedića

 

Sarajevskoj policiji trebalo je tek nekoliko sati da pronađe i uhapsi Alema Šojku (19) i Armina Iglicu (23), koji se dovode u vezu sa ubistvom Ammara Kapidžića, bivšeg člana Odbojkaškog kluba Ilidža, ubijenog u naselju Sokolović- Kolonija. Treći osumnjičeni za ovo ubistvo, 29-godišnji Amel Kurtić, ubio se u svom automobilu u selu Luke, kod Konjica, piše Oslobođenje.


U pucnjavi koja se dogodila u subotu u 19.20 sati u Ulici Francuske revolucije, u Sokolović-Koloniji, ubijen je sportista Ammar Kapidžić, koji se bavio dizanjem tegova, a ranije je trenirao odbojku i bio član Odbojkaškog kluba Ilidža. Na Kapidžića su ispaljena četiri hica ispred njegove porodične kuće. Dodajmo i to da je Ammar sin profesora Kemala Kapidžića, koji predaje u Četvrtoj gimnaziji na Ilidži.

 

Nedugo nakon ubistva policija je obavila uviđaj, te nakon početnih saznanja o mogućim počiniocima, krenula za njima u potjeru. U istragu se odmah uključila i Obavještajno-bezbjednosna agencija OBA/OSA, koja je locirala mobitele osumnjičenih. Ispostavilo se da su se osumnjičeni uputili prema selu Bjelimići, koje se nalazi na obroncima Bjelašnice.

 

Aktivirana je i specijalna policijska jedinica, te je 20-ak specijalaca krenulo u potjeru za počiniocima. Specijalci nisu dugo tražili počinioce. Tek što su prošli Šabiće, u selu Pervizi, uočili su pored ceste dvije osobe. Ispostavilo se da se radilo o Iglici i Šojki, koji su se pješke vraćali u Sarajevo. Navodno su oni pomagali Kurtiću, za kojeg se sumnja da je izvršio ubistvo Kapidžića. Oni su ispričali da su Kurtića ostavili u vozilu jer ih je istjerao i da namjerava počiniti samoubistvo.


Policija je uhapsila njih dvojicu i ubrzo pronašla vozilo na makadamskom putu prema vrhu Visočice i u njemu tijelo Amela Kurtića, pištolj i dvije ručne bombe.

 

Ubistvo Kapidžića i samoubistvo njegovog poznanika Kurtića je, navodno, nastavak nikad rasvijetljene pucnjave od 15. novembra 2018. u Ulici Džemala Bijedića do broja 226, u sarajevskom naselju Stup, kod fitnes-centra OXIDE GYM, kada je ranjen Amel Kurtić. On se nakon što je ranjen, teško kretao i bio je vezan za kolica jer su mu bili pokretni samo ruka i noga. Nezvanično se moglo čuti da mu je ranjavanje “sredio” upravo Kapidžić, te da mu se Kurtić zato osvetio. Prije nego što je krenuo u osvetničku akciju, Kurtić je majci poslao poruku šta namjerava da uradi i zamolio je da mu oprosti.

 

Podsjetimo, Kurtić je u novembru 2018. napadnut dok je izlazio iz novoosnovanog fitnes-centra. Napadač ga je čekao i dok se s njim mimoilazio u hodniku teretane, napadač je izvukao pištolj iz kese i pucao mu u leđa. Pogođeni mladić je pao na tlo, ispred objekta, a napadač je sa udaljenosti od 15-ak centimetara ispalio još dva hica.

 

Policija nije mnogo istraživala ovaj slučaj jer im Kurtić nije želio otkriti identitet osobe koja je pucala na njega, rekavši da “nije šmeker”.


Na internet-portalima moglo se pročitati da su Kurtić i Kapidžić navodno bili nerazdvojni prijatelji.

 

“Ubica je nedavno ostao nepokretan pri ranjavanju u blizini kičme, pa je ubio partnera i sebe”, navodi se u jednom od komentara.

 

Iglica i Šojko jučer su predati Tužilaštvu. Osumnjičeni su za ubistvo na podmukao način i iz osvete, potvrđeno je iz Tužilaštva.

 

(Oslobođenje/DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI