VIDEO/ bratanac mu danas pao sa heroinom

Ko je balkanski Eskobar Safet Kalić? Kum mu je Darko Šarić, na svadbi mu pjevala Severina, Zamuncima nabavljao kokain!

Hronika 09.06.19, 18:57h

Ko je balkanski Eskobar Safet Kalić? Kum mu je Darko Šarić, na svadbi mu pjevala Severina, Zamuncima nabavljao kokain!
Kalić je iz drugog razreda gimnazije otišao u inostranstvo, gdje je stekao veliki kapital sa kojim se krajem devedesetih vratio u rodni grad. Po povratku je izjavio da je početni kapital od 160 hiljada eura stekao baveći se statistikom u Nemačkoj

 

 

Bratanac Safeta Kalića Saja, poznatijeg kao balkanski Eskobar, uhapšen je danas u Beogradu zbog sumnje da je na teritoriji Beograda prodavao drogu nabavljenu iz Crne Gore.

 
Safet je inače čovjek koji je navodno snabdijevao drogom Zemunski klan u vrijeme njegove najveće moći i koga sve policije Balkana označavaju jednim od najvećih narko-dilera na ovim prostorima, koji je sarađivao sa ozloglašenim albanskim narkobosom iz Peći, Naserom Keljmendijem..., piše Kurir.


Kalić je iz drugog razreda gimnazije otišao u inostranstvo, gdje je stekao veliki kapital sa kojim se krajem devedesetih vratio u rodni grad. Po povratku je izjavio da je početni kapital od 160 hiljada eura stekao baveći se statistikom u Nemačkoj.

 
Sajo nije bio popularan u medijima, uprkos činjenici da je kupio "pola Rožaja" i da kad god bi imao sukob sa policijom, štitila ga je njegova ekipa, ali i obični Rožajci koji ga obožavaju, tako da je policija više puta bila prinuđena da se povuče pred "Eskobarom".

 


U žižu javnosti dospio je 2000. poslije čuvene svadbe, na kojoj su među gostima bili braća Šarić (Duško mu je kum), Ljubiša Buha Čume, visoki funkcioneri ANB (Agencija za nacionalnu bezbjednost Crne Gore), neke buduće diplomate, a sve ih je zabavljala Severina, koja je sletjela Čumetovim helikopterom. Otpjevala je desetak pjesama i navodno zaradila 30.000 maraka.

 
Policija iz Berana nije uspjela da razoruža "vesele svatove". Predato joj je samo nekoliko pištolja. Mladoženja Sajo je uslikan pored mlade sa "heklerom" u ruci. 


Kada je jednom prilikom Sajov čovjek Batko Musić trebalo da isporuči kokain Zemuncima, on ga je pomiješao sa nečim, što su ovi provalili i nisu htjeli da ga puste 15 dana dok im Sajo nije isplatio milion maraka. Nakon Sablje, Sajo se krio u Peći pošto se sumnjičio za poslovanje sa Zemuncima, ali je kasnije ovo završilo u fioci usljed nedostatka dokaza.


Uhapšen je tek prije dvije godine na aerodromu u Beču po potjernici Nemačke, čije pravosuđe ga tereti da je 1994. učestvovao u švercu 112 kilograma heroina iz Turske, koji je završio na ulicama Holandije i Njemačke. Tada je Crna Gora tražila da se njoj izruči zbog utaje poreza, ali je Njemačka odbila taj zahtjev. Kasnije je oslobođen ove crnogorske optužbe.


Ove godine njemačko pravosuđe mu je ponudilo nagodbu da prizna krivicu u zamjenu za sedam godina zatvora i još da uplati 600.000 eura u budžet. Kalić je to glatko odbio, tvrdeći da nije kriv.

 

(Kurir/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI