FOTO/ RASKOŠNA NOĆ U SARAJEVU

Pogledajte prve detalje sa ovogodišnjeg Austrijskog bala u Vijećnici: Defile na crvenom tepihu pa ples do zore

Kultura 08.06.19, 22:43h

Manifestacija je počela defileom na crvenom tepihu ispred Vijećnice, a ambasadorica Austrije Ulrike Hartmann izrazila je zadovoljstvo da je bal postao neizostavan događaj u kulturnom kalendaru Sarajeva

 


Austrijski bal, treći po redu u Sarajevu, okupio je večeras u Vijećnici veliki broj izvođača i gostiju, a najavljeno je da će trajati do četiri sata ujutro. 


Ovaj događaj svrstao je Sarajevo na listu svjetskih gradova u kojima se bal održava, a cilj organizatora je svake godine postići bogatiji i ljepši sadržaj. 


Manifestacija je počela defileom na crvenom tepihu ispred Vijećnice, a ambasadorica Austrije Ulrike Hartmann izrazila je zadovoljstvo da je bal postao neizostavan događaj u kulturnom kalendaru Sarajeva. 


- Sarajevo je posebna prilika za susrete i druženja, i kao takav ovaj grad potvrđuje jake veze između Austrije i Bosne i Hercegovine - kazala je Hartmann. 


Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je naglasio da je čast i privilegija imati Austrijski bal u Sarajevu. 


- Ovaj bal je nastavak dobrih odnosa dva grada (Sarajeva i Beča)  -  poručio je Skaka te podsjetio da je inicijator bala nekadašnji ambasador Austrije u BiH Martin Pammer


U osmišljavanju programa organizatori su kontaktirali s mnogim umjetnicima iz Beča, Sarajeva i cijelog regiona. 


U protekle dvije godine Austrijski bal u Sarajevu okupio je blizu 500 učesnika, predstavnika kulture i umjetnika iz dvije države. Više od 3.000 posjetilaca uživalo je u muzici, plesu i nastupima umjetnika.  


Organizatori ističu, između ostalih učesnika, nastupe renomiranih umjetnika kao što su Sonja Šarić i Wilfried Zelinka iz Opere grada Graza, ali i pijaniste Roberta Wernera. 


Udruženje "Austrijski bal u BiH" organizator je događaja uz podršku Gradske uprave Sarajeva i Ambasade Republike Austrije u BiH. 


(FEN/ad)

BLIN
KOMENTARI