zdravko mamić o izručenju

Nisam vidoviti Milan da pretpostavljam što će biti u budućnosti... Ali i bh. i hrvatski advokati su me uvjerili da nema...

Hronika 07.06.19, 20:03h

 Nisam vidoviti Milan da pretpostavljam što će biti u budućnosti... Ali i bh. i hrvatski advokati su me uvjerili da nema...
Mamić se već godinu nalazi u Međugorju. Tu je stigao dan prije izricanja presude u Županijskom sudu u Osijeku, gdje je osuđen nepravomoćno na šest i po godina zatvora

 

Zdravko Mamić, bivši savjetnik Nogometnog kluba Dinamo Zagreb, prokomentirao je jučer u ekskluzivnom razgovoru za „Dnevni avaz“ mogućnost da po novoj optužnici USKOK-a bude izručen Hrvatskoj.

 

Mamić se već godinu nalazi u Međugorju. Tu je stigao dan prije izricanja presude u Županijskom sudu u Osijeku, gdje je osuđen nepravomoćno na šest i po godina zatvora.

 

Nova potjernica

 

Ovo je prvi put da Mamić u posljednja tri mjeseca, kako se pojavila nova optužnica USKOK-a, za jedan bh. medij uopće komentira novu odluku hrvatskog pravosuđa i zahtjev za raspisivanje potjernice. Prošle godine, Sud BiH već je odbio zahtjev da Mamić bude izručen Zagrebu, što je potpisao i ministar pravde BiH Josip Grubeša.

 

Ali, nova optužnica Mamiću je donijela nove probleme. Na pitanje strahuje li od izručenja, jer je Vrhovni sud Hrvatske odbijanjem žalbe za izuzeće predsjednika Suda u Osijeku otklonio prepreku da sada bude raspisana nova potjernica, bivši čelnik Dinama bio je direktan.

 

- Kao prvo, nisam vidoviti Milan da pretpostavljam što će biti u budućnosti. Mogu samo reći jedno, a to je da su me eminentni bosanskohercegovački i hrvatski advokati uvjerili da nema pravnih elemenata za moje izručenje Hrvatskoj. Stavove tih ugledni advokata također sam dobio sadržane i u pravnim mišljenjima koje su mi dali mnogi profesori pravne struke, među koje spada i profesor Davor Derenčinović, šef Katedre za kazneno pravo na Pravom fakultetu u Zagrebu – rekao je za Avaz Mamić.

 

Prema njegovim riječima, pravo je na njegovoj strani i uvjeren je da do izručenja neće doći bez obzira na brojne pritiske da se on „izvuče“ iz BiH, što traje već mjesecima.

 

- I drugi mi kažu da je moje izručenje po bh. zakonima i po onome što mi se stavlja na teret neizvedivo. No, sačekajmo sve. O tome će isključivu odluku donijeti bh. sudovi i ministar pravde BiH – smatra Mamić.

 

Ostatak pročitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI