Evo kako možete povećati svoje šanse za vrhunac

Četiri trika uz koje svaka žena može lakše doživjeti orgazam

DEPO PLUS 05.06.19, 19:53h

Četiri trika uz koje svaka žena može lakše doživjeti orgazam
Uz navedene 'trikove', Kerner je rekao da je najbolja stvar koju možete učiniti kako bi uživali u seksu i povećali svoje šanse za orgazam - da otvoreno i često komunicirate sa partnerom

 

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 2300 žena u dobi od 18 do 40 godina pokazalo je da samo 57 posto žena doživi orgazam 'većinu vremena ili svaki put', a 27 posto ih je izjavilo da su lažirale orgazam kako bi prekinule seks jer su znale da neće doživjeti orgazam.

 

Iako ne postoji savršena jednačina za orgazam, postoje načini kako da povećate njegovu vjerovatnoću.

 

- Općenito, nemogućnost orgazma nastaje zbog nedostatka stimulacije klitorisa, inhibitora kao što su tjeskoba i negativna slika o svom tijelu ili nedostatak samopouzdanja - izjavio je terapeut Ian Kerner.

 

Sučeljavanje s tim preprekama moglo bi ispuniti vaš seksualni život orgazmima. Evo četiri načina na koje možete povećati svoje šanse za orgazam tijekom seksa.

 

Stimulacija klitorisa

 

Mnogim ženama vaginalna stimulacija nije dovoljna da bi postigle orgazam. U istraživanju Cosmopolitana, samo je 15 posto žena odgovorilo da može doći do orgazma isključivo putem vaginalne stimulacije, dok ih je 20 posto izjavilo da im za orgazam treba i vaginalna i klitoralna stimulacija. Njih 12 posto je reklo da treba oralni seks, a 9 posto žena su potrebne partnerove ruke da bi došle do orgazma.

 

- Mnoge žene kažu da se ne uzbude dovoljno tokom predigre - kaže Kerner i dodaje da vam u tome može pomoći stimulacija klitorisa kao jedan oblik predigre.

 

Unesite meditacijske trikove u spavaću sobu

 

Mozak se često zanemaruje kada je u pitanju njegova seksualna funkcija, ali on igra jednako važnu ulogu kao i genitalije.

 

- Nekim ženama je teško zaboraviti na stres, tjeskobu ili brigu - rekao je Kerner.

 

Ako vam um luta tokom seksa, to bi mogao biti znak da trebate vježbati fokusiranje pozornosti u spavaćoj sobi. 'Prazan um' u spavaćoj sobi se ne događa preko noći, ali uz praksu, to vam može pomoći da se usredotočite na trenutak. Kerner preporučuje da se fokusirate na svaki osjećaj tokom predigre i seksa i dodirujte svog partnera kako bi se osjećali prizemljenijim.

 

Igranje uloga

 

Ako još imate poteškoća s fokusiranjem na trenutak, Kerner dodaje da bi unošenje neočekivanih elemenata moglo spriječiti vaše misli da odlutaju negdje drugdje.

 

Čak i ako niste spremni glumiti fantazije sa partnerom, jednostavno opisivanje istih može biti dovoljno da vas usredotoči na postizanje orgazma.

 

Pohvalite se

 

Još jedan način kako da budete prisutni tokom seksa je da se osjećate ugodno u svom tijelu. Dajući sebi male komplimente možete povećati vaše samopouzdanje i učiniti seks bezbrižnijim.

 

Studija iz 2016. godine pokazala je da žene koje imaju više samopouzdanja također češće postižu orgazam. Vaša ljubav prema sebi se neće povećati preko noći, ali vježbanjem cijenjenja sebe i svog tijela, s vremenom vam može vam pomoći da vaša uzbuđenost tokom seksa bude veća.

 

Prije svega, komunicirajte s partnerom

 

Uz navedene 'trikove', Kerner je rekao da je najbolja stvar koju možete učiniti kako bi uživali u seksu i povećali svoje šanse za orgazam - da otvoreno i često komunicirate sa partnerom.

 

- Pretvorite svog partnera u saveznika, umjesto da se borite s očajem u nadi da će on pogoditi što želite - rekao je Kerner.

 

Možete s njim podijeliti nesigurnosti vezane uz seks, objasniti mu što vam se ne sviđa ili opisati mu što vam se sviđa, piše Insider.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI