DEMOKRATSKA FRONTA PORUČUJE HDZ-U

Sada je jasno kako Čović obmanjuje javnost, nikada Komšić i DF neće odustati od MAP-a zarad interesa Dodika!

Front 31.05.19, 10:25h

Sada je jasno kako Čović obmanjuje javnost, nikada Komšić i DF neće odustati od MAP-a zarad interesa Dodika!
Jasno je da HDZ BiH u interesu svog političkog mentora Milorada Dodika i Ruske Federacije sada otvoreno zagovara odustajanje od MAP-a, a indikativno je da takav stav iz HDZ-a dolazi nakon što su Milorad Dodik a zatim i Dragan Čović predali raport ambasadoru Rusije u Bosni i Hercegovini

 

 

Nakon izjave visokog dužnosnika HDZ-a BiH Nikole Lovrinovića koji je kazao da  jedini način da dođe uspostave vlasti jeste taj da, kako ga iz HDZ-a nazivaju, bošnjački blok povuče uvjet oko MAP-a i da se to riješava nakon uspostave Vijeća ministara BiH, konačno je postalo jasno da je predsjednik HDZ-a i bivši član Predsjedništva BiH Dragan Čović, godinama, u toku svog mandata obmanjivao domaću javnost o njegovoj privrženosti aktivaciji MAP-a, koja se za njegovog mandata nije desila, unatoč silnim obećanjima.  

 
Također, jasno je da HDZ BiH u interesu svog političkog mentora Milorada Dodika i Ruske Federacije sada otvoreno zagovara odustajanje od MAP-a, a indikativno je da takav stav iz HDZ-a dolazi nakon što su Milorad Dodik a zatim i Dragan Čović predali raport ambasadoru Rusije u Bosni i Hercegovini.


Što se tiče DF-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, nikada se neće odustati od MAP-a zarad interesa Milorada Dodika. Možda su na takve ustupke spremni dijelovi tzv.“bošnjačkog bloka“ koji su politički bliži HDZ-u nego DF-u, ali to je njihova stvar a ne stvar DF-a.


HDZ otvorenim zagovaranjem odustajanjem od MAP-a zagovara ne samo izdaju države Bosne i Hercegovine nego i izdaju hrvatskog naroda, s obzirom na njihove ranije tvrdnje da su NATO integracije u interesu Hrvata. Otvorenim sluganstvom Miloradu Dodiku i zagovaranjem njegovih pozicija to se sigurno ne postiže, navodi se u saopštenju Demokratske fronte.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI