suočavanje s prošlošću

Ne zaboravimo zločine u Prijedoru: Danas 'Dan bijelih traka' u Sarajevu

Hronika 31.05.19, 07:57h

Ne zaboravimo zločine u Prijedoru: Danas 'Dan bijelih traka' u Sarajevu
YIHRBiH smatra da je važno podignuti svijest o zločinima koji su se desili u proteklom ratu i ukazati građanima Bosne i Hercegovine da suočavanje s prošlošću predstavlja bitan faktor uspješnosti budućnosti Bosne i Hercegovine i regiona

 

Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH (YIHRBiH) organizira obilježavanje 27. godišnjice zločina u Prijedoru, koji se desio 31.5.1992.godine. 

 

Aktivisti i aktivistice YIHR-a danas će dijeliti bijele trake građanima Sarajeva i nositi transparente s informacijama o zločinu u Prijedoru. 

 

 Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiH će, kako ističu, tim obilježavanjem pokazati da postoje mlade osobe kojima je stalo do suočavanja s prošlošću, i da trebaju koračati ka budućnosti bez fašizma, nacionalizma i sličnih svjetonazora. 

 

YIHRBiH smatra da je važno podignuti svijest o zločinima koji su se desili u proteklom ratu i ukazati građanima Bosne i Hercegovine da suočavanje s prošlošću predstavlja bitan faktor uspješnosti budućnosti Bosne i Hercegovine i regiona.  

 

Obilježavanje počinje ispred Katedrale Srca Isusova, u 15.00 sati.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI