Akademik u Parizu među 30 intelektualaca iz cijelog svijeta

Sidran prenio Komšiću o čemu je razgovorao s Macronom, pa mu dao nekoliko savjeta

Front 29.05.19, 20:09h

Sidran prenio Komšiću o čemu je razgovorao s Macronom, pa mu dao nekoliko savjeta
Zaključeno je da bi bilo korisno povremeno organizovati susrete člana Predsjedništva BiH Komšića sa predstavnicima intelektualne zajednice, koji bi tom prilikom mogli dati korisne prijedloge i sugestije

 

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je danas u posjetu akademika i uvaženog bosanskohercegovačkog pisca Abdulaha Sidrana.  

 

Tokom susreta sagovornici su razgovarali o boravku akademika Sidrana u Parizu, te njegovom susretu sa predsjednikom Francuske Republike Emmanuelom Macronom.

 

Akademik Sidran jedan je od trideset intelektualaca iz cijelog svijeta koje je predsjednik Macron pozvao u Pariz na razgovore, odnosno jedini intelektualac sa prostora Zapadnog Balkana. Akademik Sidran je prenio svoje impresije sa ovog susreta, kao i razgovor koji je vodio sa predsjednikom Macronom. Istakao je i značajne poruke koje su, sa ovog događaja, uputili svjetski intelektualci i predsjednik Francuske.

 

Sagovornici su razgovarali i o situaciji u Bosni i Hercegovini, te je akademik Sidran članu Predsjedništva BiH  dao nekoliko korisnih prijedloga za unapređenje pojedinih važećih zakona u našoj zemlji.

 

Zaključeno je da bi bilo korisno povremeno organizovati susrete člana Predsjedništva BiH Komšića sa predstavnicima intelektualne zajednice, koji bi tom prilikom mogli dati korisne prijedloge i sugestije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

VEZANI TEKST: Sidran o ručku kod Macrona: Dva puta sam prekršio diplomatski išaret

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI