Povodom obilježavanja godišnjice pogibije 26 građana

SDA o incidentu u Ferhadiji: Uznemirujuće scene imaju političke konotacije, članica Naše stranke je jedan od aktera

Front 27.05.19, 14:32h

SDA o incidentu u Ferhadiji: Uznemirujuće scene imaju političke konotacije, članica Naše stranke je jedan od aktera
Ako se iza svega krije sraman pokušaj politizacije, zavađanja žrtava i sakupljanja poena, a bojimo se da je to tako, onda je to granica preko koje do sada niti jedan politički subjekt u Kanton Sarajevo nije prešao, saopćeno je iz KO SDA

 

 

Stranka demokratske akcije najoštrije osuđuje današnji incident na obilježavanju godišnjice stradanja Sarajlija u Ferhadiji. Sramotno narušavanje dostojanstvenog sjećanja na žrtve opsade nema nikakvog opravdanja, saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA.

 

- Smatramo da je organizator obilježavanja, odnosno Vlada Kantona Sarajevo, morala osigurati da sve protekne, kao i ranijih godina, mirno i dostojanstveno u duhu sjećanja na žrtve jednog od najgorih ratnih zločina. Uznemirujuće scene koje po svemu sudeći imaju i političke konotacije, obzirom da je jedan od aktera incidenta bila kandidatkinja Naše stranke na proteklim izborima, a riječ je o vladajućoj stranci u Kantonu Sarajevo, duboko su povrijedile sve iskrene patriote i građane Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA.

 

- Ako se iza svega krije sraman pokušaj politizacije, zavađanja žrtava i sakupljanja poena, a bojimo se da je to tako, onda je to granica preko koje do sada niti jedan politički subjekt u Kanton Sarajevo nije prešao. Takav odnos prema žrtvama, prema Sarajevu i državi je nedopustiv i nezabilježen u historiji - saopćeno je iz KO SDA.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI