Video/ Da li je ovo dovoljan dokaz?

Na vidjelo izašao snimak o 'potkivanju' Tegeltije: Ti ćeš meni sve dostaviti pa ću ja vidjeti sa Dalidom!

Hronika 23.05.19, 13:15h

Na vidjelo izašao snimak o 'potkivanju' Tegeltije: Ti ćeš meni sve dostaviti pa ću ja vidjeti sa Dalidom!
"Nermine, sjedi", kazat će Tegeltija, a onda će upitati Aleševića šta ima kod Dalide

 

Milan Tegeltija je pristao da mu čovjek kojeg je vidio dvaput u životu dovede čovjeka kojeg nikad nije vidio u životu da pričaju o pojedinačnom krivičnom predmetu o kojem članovi VSTV-a ne smiju pričati, piše Žurnal.


To je, otprilike, sažetak izjava koje je proteklih dana davao predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

 

Dokument VSTV-a broj: 01-50-93-14/2015 od 9. februara 2015. godine, naslovljen kao "demanti Slobodnoj Bosni", dokazuje da članovi Visokog sudskog i tužilačkog vijeća NE SMIJU baviti pojedinačnim predmetima.

 

"Predsjednik Tegeltija je u više navrata jasno istakao da VSTV BiH nema mandat da se bavi pojedinačnim predmetima, pa tako navodi: principijelno moram da kažem da ukoliko bilo koje pitanje dotiče bilo koje pojedinačne predmete u pravosuđu, Visoki sudski i tužilački savjet ne može tim da se bavi. To nije njegov posao. Mi u VSTV ne možemo da se bavimo pojedinačnim predmetima. Ja kao predsjednik VSTV-a niti bilo ko u VSTV ne može da razmatra da li je nekakav sudija ili tužilac pogriješio u određenom predmetu. To nije ono što mi radimo", navedeno je u aktu kojeg je potpisao Milan Tegeltija.

 

"Mića, ono što smo pričali, drug", reći će inspektor Marko Pandža nakon što je za Tegeltijin sto, po prethodnom dogovoru sa predsjednikom VSTV-a, doveo Nermina Aleševića, da popričau o pojedinačnom predmetu o kojem članovi VSTV-a - ne mogu razgovarati.

 

"Nermine, sjedi", kazat će Tegeltija, a onda će upitati Aleševića šta ima kod Dalide.

 

Pola sata kasnije, nakon što je Tegeltija upoznat o pojedinačnom predmetu i nakon što je dao upute Aleševiću da Marku iz SIPA-e proslijedi broj pojedinačnog predmeta o kojem članovi VSTV-a ne smiju da govore, Mića je kazao: "Ti ćeš meni sve to dostaviti, pa ću ja vidjeti s Dalidom". Onda je šef bh. pravosuđa izašao iz kafane u kojoj su ostali biznismen Alešević i posrednik Pandža.

 

"Slušaj druže, moja je uloga ovdje najnezahvalnija", kazat će Pandža prije nego će započeti proces "potkivanja".

 

Alešević je izbrojao do dvadeset, predao dvije hiljade maraka inspektoru Pandži, a ovaj je obećao da će, po dogovoru, prebaciti njemu, tj. Mići. I, da, bila je to treća rata u nizu, tvrdi Žurnal.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI