pritvor mu ističe sutra

Ovo je bila uloga Emilia Baldo u slučaju ubistva Slaviše Krunića: Republičko tužilaštvo iznijelo detalje

Hronika 22.05.19, 15:20h

Ovo je bila uloga Emilia Baldo u slučaju ubistva Slaviše Krunića: Republičko tužilaštvo iznijelo detalje
Sudija Srđan Forca pojasnio je da Baldi pritvor ističe 23. maja i da će do tada biti odlučeno o prijedlogu tužilaštva

 

Osumnjičeni za učešće u ubistvu banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, Emilio Baldo bio je osmatrač i dojavljivač tokom izvršenja zločina, navelo je Republičko tužilaštvo u svom prijedlogu za produženje pritvora - piše Glas Srpske

 

Tužilac Snježana Petković u banjalučkom Okružnom sudu zatražila je od sudskog vijeća da Baldi produži pritvor za još dva mjeseca. Prijedlog nije obrazlagala. Advokat osumnjičenog, Dragan Stupar usprotivio se prijedlogu tužilaštva.

 

- Tužilaštvo nije navelo nove dokaze protiv mog klijenta,  a on  ne poznaje osumnjičenog Rodoljuba Gajića koji je nedavno uhapšen. Prijedlog se bazira na pretpostavkama, a ne dokazima - rekao je Stupar.

 

Sudija Srđan Forca pojasnio je da Baldi pritvor ističe 23. maja i da će do tada biti odlučeno o prijedlogu tužilaštva.

 

Krunić je ubijen 22. aprila u sačekuši u blizini svoje vikendice u Glamočanima kod Banjaluke. Ubice su ga u zasjedi čekale na makadamskom putu. Kada je džip “tojota”, u kome se vozio s tjelohraniteljima, usporio na krivini napadači su iz automatskih pušaka otvorile vatru. Krunić, koji je sjedio pozadi, rafalom je pogođen u glavu, a suvozač Pavlović u grudi. Vozač Goran Ilić je ranjen u ruke i noge. U razmjeni vatre ubijen je napadač Željko Kovačević, koji je pogođen u stomak. Zbog ovog zločina istu noć je uhapšen  Baldo.

 

(Glas Srpske, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZiN/mr)

BLIN
KOMENTARI