elmedin konaković o promjenama na bh. političkoj sceni

Hrabar je potez SBB-a da uđe u vlast u ovom trenutku, pozitivno je formiranje jake probosanske strane koja će...

Front 18.05.19, 10:43h

 Hrabar je potez SBB-a da uđe u vlast u ovom trenutku, pozitivno je formiranje jake probosanske strane koja će...
nakon prekjučerašnje sjednice Predsjedništva SBB-a potpredsjednica stranke Adisa Oberbegović-Arapović je kazala kako vlade nisu bile predmet razgovora na sjednici te da Vlada u KS nije dovedena u pitanje

 

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković za Avaz.ba je rekao da SBB može biti spona uspješne saradnje između različitih nivoa vlasti.

 

- Hrabar je potez SBB-a da uđe u vlast u ovom trenutku. Svakako smatram pozitivnim da se na državnom i federalnom nivou formira jaka probosanska strana koja će štititi interese naše zemlje i dobro je da s te strane imamo nekoliko stranaka s kapacitetom. Nadam se da će zajedno raditi na ključnim pitanjima za našu zemlju, rasterećenju realnog sektora, zapošljavanju, zaustavljanju odlaska mladih ljudi i drugim. Pomoći ćemo kao stranka sve dobre ideje i procese. Siguran sam da u interesu građana, Vlada i većina u KS mogu uspješno sarađivati s višim nivoima vlasti, a upravo SBB i DF mogu biti spona takve saradnje - obrazložio je Konaković.

 

Podsjećamo, nakon prekjučerašnje sjednice Predsjedništva SBB-a potpredsjednica stranke Adisa Oberbegović-Arapović je kazala kako vlade nisu bile predmet razgovora na sjednici te da Vlada u KS nije dovedena u pitanje.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI