trenutno imaju osam potpredsjednika

Glavni odbor SDP o izmjenama Statuta, moguće uvođenje zamjenika predsjednika

Front 18.05.19, 09:15h

Glavni odbor SDP o izmjenama Statuta, moguće uvođenje zamjenika predsjednika
Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović kaže da je planirano i da Glavni odbor danas usvoji finansijski izvještaj za prethodnu godinu kao i plan za ovu godinu

 

Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine zasjedat će danas, kada bi članovi, između ostaloga, trebali razgovarati o pripremama za predstojeći sedmi Kongres stranke zakazan za 8. juna na kojem će se birati predsjednik. 

 

Kako je za Fenu kazao predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović, u okviru te tačke dnevnog reda planirano je i utvrđivanje prijedloga kongresnih dokumenata koji bi 8. juna trebali biti usvajani, uključujući i prijedloge izmjena stranačkog statuta, u okviru kojih je i uvođenje funkcije zamjenika predsjednika SDP-a. 

 

SDPBiH trenutno nema funkciju zamjenika predsjednika, već ima osam potpredsjednika. Inače o broju potpredsjednika odlučuje Glavni odbor, te u narednom sazivu broj potpredsjednika može biti i drugačiji. 

 

Magazinović je dodao, da će na sjednici biti razmatrana aktuelna politička situacija koja pored ostaloga podrazumijeva i probleme oko zastoja u formiranju vlasti nakon oktobarskih parlamentarnih izbora, a bit će razgovora i o sve većem podizanju tenzija, ali i o formiranju novih političkih organizacija. 

 

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović kaže da je planirano i da Glavni odbor danas usvoji finansijski izvještaj za prethodnu godinu kao i plan za ovu godinu.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI