FOTO/ KIŠA SPRIJEČILA ZABAVU

Sarajevo dobilo veliki park sa amfiteatrom, dječijim igralištem i 'ostrvom', a tu je i novi parking: Pogledajte kako izgleda...

Hronika 16.05.19, 14:36h

Ovim projektom obuhvaćena je izgradnja amfiteatra i dječjeg igrališta, te "ostrva" koji je obogaćen elementima urbanog mobilijara. Prostor će se koristiti za ljetne radionice i druge aktivnosti na otvorenom Međunarodnog centra, obližnjih osnovnih škola, vrtića, kao i za igru i druženje djece i omladine koja stanuje u ovom naselju

 

 


Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica firme Mibral d.o.o. Maja Bralović-Smith početkom oktobra prošle godine potpisali su ugovor o izvođenju radova na izgradnji parka sa vanjskim uređenjem kod Međunarodnog centra za djecu i omladinu na Grbavici.

 

Nedžad Koldžo je tom prilikom najavio da će to biti jedan od najljepših parkova na području općine te da se radi se o savremenom konceptu oplemenjivanja prostora oko Međunarodnog centra za djecu i omladinu koji će omogućiti niz novih sadržaja građanima, a prvenstveno djeci.


Uz izgradnju parka proširen je i parking kod Međunarodnog centra za 20 novih mjesta.

 

Ovim projektom obuhvaćena je izgradnja amfiteatra i dječjeg igrališta, te "ostrva" koji je obogaćen elementima urbanog mobilijara. Prostor će se koristiti za ljetne radionice i druge aktivnosti na otvorenom Međunarodnog centra, obližnjih osnovnih škola, vrtića, kao i za igru i druženje djece i omladine koja stanuje u ovom naselju.

 

Dječije igralište je urađeno kao dodatni sadržaj za djecu uzrasta od dvije do 12 godina sa modernim sadržajima i spravama sa odgovarajućim zaštitnim mjerama od ozljeda.

 

Unutar travnate površine, između postojećih stabala, koja se zadržavaju, napravljene se popločane pješačke staze, a vrijednost čitavog projekta iznosi 678.780 KM, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.  


Danas, u okviru svečanog obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo, bila je predviđena velika zabava za mališane, čime bi park na neki način i zvanično bio otvoren za građane. No loše vremenske prilike zadnjih dana i obilna kiša spriječili su završne radove, tako da se park na Grbavici i dalje dorađuje, a kako izgleda pogledajte u našoj fotogaleriji...

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI