Iz BIHAMK-a javljaju

Zbog izlijevanje vode na kolovoz obustavljen saobraćaj na pojedinim dionicama: Ove puteve izbjegavajte

Hronika 15.05.19, 16:49h

Zbog izlijevanje vode na kolovoz obustavljen saobraćaj na pojedinim dionicama: Ove puteve izbjegavajte
Kolovoz je na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini mjestimično mokar ili vlažan, a upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama

 

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima M-14 Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica na izlazu iz Bosanske Kostajnice i u mjestu Špilja i M-4 Prijedor–Bosanski Novi u mjestu Dragotinja Donja. 

 

Usporeno se saobraća na magistralnim putevima M-5 Jajce-Mrkonjić Grad u mjestu Jezero i M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Žeger. 

 

Kolovoz je na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini mjestimično mokar ili vlažan, a upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama. 

 

Jednom trakom naizmjenično saobraća se u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se izvode sanacioni radovi. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na toj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.  

 

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se saobraća također naizmjenično, jednom trakom. 

 

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.  

BLIN
KOMENTARI