video/ a nekad su 'prisilno' gledale jedna drugu u oči

Medicinsko čudo u Zagrebu: 14 doktora uspješno razdvojilo sijamske blizankinje, ovako je sve teklo...

Hronika 14.05.19, 19:05h

Medicinsko čudo u Zagrebu: 14 doktora uspješno razdvojilo sijamske blizankinje, ovako je sve teklo...
Naime, rođene su spojene donjim dijelom prsnog koša i zajednička su im bila jetra te crijeva

 

Za dva dana, Valentina i Kristina, dvije predivne, umiljate i vesele bebe, imat će četiri mjeseca.

 

I ne bi tu bilo ništa neobično da te bebe, prijevremeno rođene sredinom siječnja, nisu zapravo bile sijamske blizanke. Otad im puno toga nije išlo u prilog, ali uspjele su.

 

Danas živahne bebe usrećuju roditelje, ali i cijelo Rebro jer se mnogi ne mogu načuditi “čudu” koje je u njihovu slučaju uspjela učiniti medicina - piše Jutarnji.hr.


Naime, rođene su spojene donjim dijelom prsnog koša i zajednička su im bila jetra te crijeva. Pet tjedana poslije rođenja i nakon 15-satne operacije, u kojoj je sudjelovalo čak 14 liječnika i gotovo isto toliko drugog medicinskog osoblja, Valentina i Kristina samo su blizanke, ne više sijamske.

 

Svaka u svom krevetiću, pa čak i u svojoj sobi na zagrebačkom Rebru dijele osmijehe svojoj mami Mariji i tati Petru. Plaču kad su gladne ili im nešto treba, u samo dva mjeseca od operacije udvostručile su težinu i sjajno napreduju. Onaj tko ne zna nikad ne bi rekao da su nekad te malene “prisilno” gledale jedna drugu u oči, da su bile životno ugrožene više puta.

 

Sad je sve to iza njih, liječnici kažu da im predstoje još neki mali korektivni zahvati, a onda će se s mamom i tatom pridružiti sestri i bratu u Virovitici.

 

 

Ostatak pojedinosti doznajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI