OBAVEZNA IZLETNIČKA TAKSA

U ovom gradu na Jadranu uvodi se plaćanje obilaska "historijskog jezgra", turisti po njemu više ne mogu šetati besplatno

Biznis Klub 14.05.19, 11:04h

U ovom gradu na Jadranu uvodi se plaćanje obilaska
Izletničku taksu ne plaćaju djeca mlađa od 12 godina, lica sa teškim čulnim i tjelesnim smetnjama, učesnici školskih ekskurzija, odnosno učenici i studenti čiji boravak organizuju škole i fakulteti u okviru redovnih programa održavanja obrazovnih, sportskih i kulturnih manifestacija

 

 


Turistička organizacija opštine Budva će od ponedjeljka, 20. maja, početi da naplaćuje izletničku taksu od jedan euro turistima koji u okviru organizovanih grupa posjećuju Stari grad.


Ova taksa biće naplaćivana tokom cijele godine u skladu sa odlukom Vlade Crne Gore, saopšteno je iz budvanske turističke organizacije.


Izletničku taksu ne plaćaju djeca mlađa od 12 godina, lica sa teškim čulnim i tjelesnim smetnjama, učesnici školskih ekskurzija, odnosno učenici i studenti čiji boravak organizuju škole i fakulteti u okviru redovnih programa održavanja obrazovnih, sportskih i kulturnih manifestacija.


"Taksu ne plaćaju strani državljani koji su po međunarodnim konvencijama oslobođeni plaćanja taksi i koji organizovano preko zvaničnih humanitarnih organizacija dolaze radi pružanja humanitarne pomoći, kao i gosti smješteni u turističkim kapacitetima na području opštine Budva koji su već platili boravišnu taksu", navodi se u saopštenju.


Planirano je da se izletnička taksa naplaćuje u novom informativno-turističkom punktu koji će biti izgrađen u centru Budve.
 

"U toku je izrada glavnog projekta, tako da će do njegove realizacije i završetka radova, naplata biti organizovana u informativno-turističkom punktu u Starom gradu Budva", navodi se u saopštenju Turističke organizacije opštine Budva.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI