PROTIV POPULARNOG PJEVAČA SPREMA SE NOVA PRIJAVA

'Uništio mi je život! Tukao me je, psovao mi je majku, djecu, džamiju...': Progovorila bivša ljubavnica Halida Muslimovića

Showbizz 11.05.19, 12:14h

'Uništio mi je život! Tukao me je, psovao mi je majku, djecu, džamiju...': Progovorila bivša ljubavnica Halida Muslimovića
Razgovarala sam sa svojim advokatom Draganom Tolimirom, kojeg sam skoro angažovala, i dogovorili smo se da podnesemo prijavu za pokušaj ubistva protiv Halida Muslimovića - priznala je bivša ljubavnica popularnog pjevača

 


Halid Muslimović uskoro će se suočiti s novim problemima i optužbama, jer njegova bivša ljubavnica Sonja Bašić sljedeće nedjelje podnosi krivičnu prijavu protiv njega zbog pokušaja ubistva, saznaje Kurir.


Prije deset mjeseci dogodio se incident u blizini Banjaluke kada je poznati bosanski pjevač fizički napao javnosti nepoznatu ženu, za koju je u prvi mah izjavio da mu je menadžerica i da su se sporečkali zbog novca, ali da batina nije bilo. Svega nekoliko dana kasnije ispostavilo se da je Sonja bila Halidova ljubavnica godinama, da ga je finansijski pomagala i da je on jeste zvjerski pretukao. 


Bašićeva je tada u ispovijesti za Kurir ispričala svoju stranu priče i predočila sve dokaze koji to potvrđuju.


Prema Kurirovim saznanjima, nadležno tužilaštvo u Banjaluci je nekoliko dana nakon incidenta pokrenulo postupak protiv Muslimovića, ali to još nije ni blizu rješenja spora. Dodatni problem predstavlja i to što je pjevač svu svoju imovinu preveo na kćerku i druge srodnike, tako da Bašićeva sada ne može čak ni prinudnom naplatom da namiri svoja potraživanja, a ona iznose više od 100.000 eura. Zato će Sonja i njeni advokati morati da pokušaju da ospore prenos vlasništva i zatraže od suda da se imovina vrati na Halidovo ime, ali to nije sve. 


Od izvora upućenog u ovaj proces Kurir saznaje i da Muslimovića očekuje nova krivična prijava, i to za pokušaj ubistva. Pozvali su Bašićevu, koja je potvrdila ova saznanja.


- Tačno je. Razgovarala sam sa svojim advokatom Draganom Tolimirom, kojeg sam skoro angažovala, i dogovorili smo se da podnesemo prijavu za pokušaj ubistva protiv Halida Muslimovića - kaže ona.


Iako zbog sudskog procesa koji je u toku ne želi mnogo da priča za medije, Sonja ipak otkriva zašto je odlučila da pokrene novi postupak protiv bivšeg ljubavnika.


- Taj čovjek je meni život uništio! Duguje mi ukupno 107.000 eura, zbog toga me i jeste pretukao jer sam tražila da mi vrati moj novac. Zaključao me u auto, nije mi dao da izađem, vozio je 160 kilometara na sat, oduzeo mi je telefon da ne mogu da zovem pomoć. Na kraju, da sam tada glavom udarila u kamen, a ne kukom, bila bih mrtva! Zar to nije bio pokušaj ubistva?

 

sonja-basic


Halid je, kao i prethodnih puta kada smo ga zvali, i sada bio nedostupan za komentar, navodi Kurir.


Udarao me je, grizao, bacio na beton

 
Početkom avgusta 2018. Bašićeva je ispričala da je s Halidom počela da se zabavlja u novembru 2015, kada je bio u Australiji na turneji. Ona mu je pomogla jer je bio u teškoj finansijskoj situaciji zbog hipoteke i rata za kredit, kao i sa školovanjem njegove djece, snimanjem pjesama i spotova. Problem je izbio kada je ona tražila od Halida da joj vrati pare, a on je počeo da je udara dok je vozio kola, da bi je potom izvukao i nastavio da je tuče.


- Kad sam počela da padam na zemlju, uhvatio me i ugrizao za desnu ruku. Onda je otvorio vrata, uhvatio me za glavu, ubacio u auto i krenuo za Banjaluku. Cijeli put me tukao! Psovao mi je majku, djecu, džamiju... Kad smo došli ispred moje zgrade, uzela sam mobilni i pozvala sestru, rekla sam joj da mi da broj telefona policije. On je tada zgrabio telefon i pokušao da ga razbije, ali nije uspio. Izašao je iz auta, uhvatio me i bacio na beton. Izvadio je moju tašnu i bacio mi je na glavu, a onda je sjeo u auto i pobjegao - svjedočila je Sonja.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI