Advokat podnio prigovor na optužnicu

Novi obrat u slučaju Marjanovića, mala Jana dala neočekivan iskaz: Evo šta to znači za Zorana!

Hronika 10.05.19, 12:38h

Novi obrat u slučaju Marjanovića, mala Jana dala neočekivan iskaz: Evo šta to znači za Zorana!
Činjenica je da tužilaštvo nije pružilo dokaze na osnovu kojih bi postojala sumnja da je Marjanović ubio suprugu. Očekujem da postupak protiv njega bude obustavljen, kaže branilac

 

Advokat Zorana Marjanovića (40) Veljko Delibašić podnio je Višem sudu u Beogradu prigovor na optužnicu koju je protiv njega treći put podiglo tužilaštvo, zbog sumnje da je 2. aprila 2016. na nasipu u Borči ubio suprugu, pjevačicu "Granda" Jelenu Marjanović (33).

 

Kako Kurir saznaje, u odgovoru na optužnicu Delibašić se poziva na iskaz Zoranove i Jelenine kćerke Jane, koja je izjavila da je kobnog dana bila sa ocem i da se nije odvajala od njega. U vrijeme zločina, podsjetimo, djevojčica je imala pet godina.

 

Više tužilaštvo je u optužnici navelo da su Zoran i Jelena sa kćerkicom došli na nasip i da je Jelena krenula da trči. Oni su pješke pošli zemljanim putem, susreli se s njom i Zoran je ostavio dijete samo na nasipu, spustio se sa suprugom do kanala, ubio je i vratio se do djeteta.

 

- Jana je u svom iskazu u potpunosti dala alibi Zoranu. Kategorički je tvrdila da se od tate ni na trenutak nije odvojila. Tvrdim da je nemoguće da krivično djelo bude izvršeno kako je to u optužnici navedeno, da on ostavi dijete, ubije suprugu i vrati se do kćerkice - kaže Delibašić za Kurir i tvrdi da u trećoj optužnici ne postoje novi dokazi u odnosu na prethodne dvije optužnice, koje je isto tužilaštvo podizalo, ali nisu prošle provjere Višeg suda, a potom ni Apelacionog suda u Beogradu.


- Činjenica je da tužilaštvo nije pružilo dokaze na osnovu kojih bi postojala sumnja da je Marjanović ubio suprugu. Očekujem da postupak protiv njega bude obustavljen - kaže branilac.

 

Zoran za Kurir: Nisam iznenađen novom optužnicom

 

Poslije podizanja treće po redu optužnice, Zoran Marjanović je za Kurir rekao da nije iznenađen, kao i da i dalje vjeruje da će "jednog dana sve izaći na vidjelo".

 

- Poslije svega što sam preživio u protekle tri godine, ni kriv ni dužan, ništa me više ne može iznenaditi. Bog sve vidi, tako da će jednog dana na vidjelo izaći sve klevete, fabrikovanja i namještaljke kovani protiv mene i moje porodice. Od istine niko nije uspio da pobjegne, jer Bog je istina i štiti pravednike - rekao je za Kurir optuženi Marjanović.

 

U optužnici, koja je 19. aprila dostavljena sudu, kako je Kurir pisao, navodi se da je pjevačica ubijena na svirep i podmukao način, kao i da je njen muž iskoristio Jelenino povjerenje da je namami da siđu s nasipa, na kom je ostala njihova kćerka Jana. Kad su se, kako se navodi, s puta spustili na travnatu površinu pored kanala, Zoran je Jelenu najprije oštrim predmetom ubo u tjeme i desni lakat.

 

- Pokušala je da pobjegne i tada su joj ispali patika, mobilni i gumica. Skrenula je ka kanalu, Zoran ju je sustigao i strgao joj gornji dio trenerke, ali je ona tada ušla u kanal - navodno se navodi u trećoj, kao i u prve dvije optužnice.


U trenutku kad je zagazila u vodu, kako piše u optužnici, Zoran je stajao na travi i zadao joj udarce u glavu metalnim predmetom.


- Nanio joj je višestruke prelome kostiju lobanje, usljed kojih je preminula, ali je prije smrti udahnula vodu iz kanala - piše u optužnici.


Prigovore na optužnicu narednih dana podnijeće i ostali Marjanovićevi advokati, Nikola Dumnić, Aleksandar Zarić i Stefan Jokić.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI