Stanovnici 'odsječeni'

Otkinuo se dio ceste: Zatvoren saobraćaj Jadranskom magistralom kod Podgore

Hronika 09.05.19, 20:07h

Otkinuo se dio ceste: Zatvoren saobraćaj Jadranskom magistralom kod Podgore
Danas na tom mjestu puše jak vjetar i pada kiša što otežava poslove

 

Zbog klizišta na Jadranskoj magistrali na ulazu u Podgoru iz smjera Makarske u četvrtak je cijeli dan zatvoren promet tim dijelom ceste, što ugrožava snabdijevanje prodavaonica u Podgori životnim potrepštinama te dolazak učenika školu, piše Tportal.hr.

 

"U dužini oko 20-ak metara otkinuo se dio ceste do sredine njene širine, što je stvorilo opasnost za prometovanje vozilima na tom dijelu ceste pa smo promet za osobna vozila preusmjerili na cestu kroz Staru Podgoru, a za kamione i teretna vozila promet je preusmjeren na Autocestu A1 koja Zagreb povezuje s Dubrovnikom," rekao je Hini načelnik Općine Podgora Ante Miličić.

 

 Klizište u Podgori pojavilo se u srijedu, a Antun Bonić iz Hrvatskih cesta najavljuje kako bi privremena sanacija mogla biti završen do početka sljedećeg tjedna.

 

"Na mjestu klizišta dva stroja ovu cestu proširuju u smjeru brda Biokovo, no danas na tom mjestu puše jak vjetar i pada kiša što otežava poslove. Radi se na tome da mjesto na kojem je došlo do klizišta ostane izvan prometne površine", rekao je Bonić.

 

Ako se stanje ne pogorša početkom sljedećeg tjedna, dodao je, u ponedjeljak ili utorak mogao bi se nastaviti promet tim dijelom ceste za sva vozila, ali uz naizmjenično reguliranje prometa semaforom. Rekao je i kako su to privremen mjere, a konačna sanacija trajat će duže nakon što se izradi sanacijski projekt.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI