Dosadašnjem direktoru istekao mandat

Vera Arnautović imenovana za vršiteljicu dužnosti direktorice KJKP 'Rad'

Hronika 06.05.19, 16:49h

Vera Arnautović imenovana za vršiteljicu dužnosti direktorice KJKP 'Rad'
Novoimenovana vršiteljica dužnosti Arnautović je diplomirana pravnica sa dugogodišnjim iskustvom u privredi, stručnjak za privredno pravo i korporativno upravljanje

 

Nadzorni odbor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Rad" na današnjoj sjednici imenovao je Veru Arnautović za vršiteljicu dužnosti direktorice ovog preduzeća. 

 

Imenovana je na period od tri mjeseca, a nakon što je dosadašnjem direktoru Selimu Babiću istekao mandat. Kako je istaknuto, po okončanju primopredaje dužnosti, dosadašnjem direktoru Babiću biće ponuđeno radno mjesto u ovom preduzeću, u skladu sa njegovom stručnom spremom. 

 

Novoimenovana vršiteljica dužnosti Arnautović je diplomirana pravnica sa dugogodišnjim iskustvom u privredi, stručnjak za privredno pravo i korporativno upravljanje. 

 

Navedno je da će Arnautović po preuzimanju dužnosti pokrenuti proceduru raspisivanja konkursa za imenovanje direktora KJKP "Rad", a koja bi trebala biti okončana u naredna tri mjeseca. 

 

Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić danas je upriličio prvi radni sastanak sa noimenovanom v.d. direktoricom i članovima NO preduzeća, saopćeno je iz Pres-službe KS.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI