Slagalica strave usred Mediterana

Iz umjetnog jezera izvučen još jedan kofer s ljudskim ostacima, mediji javljaju da se radi o djetetu!

Hronika 06.05.19, 11:36h

Iz umjetnog jezera izvučen još jedan kofer s ljudskim ostacima, mediji javljaju da se radi o djetetu!
Sasvim slučajno se saznalo za strašna ubistva kada je uslijed neuobičajeno obilnih kiša u poplavljenom rudarskom oknu isplivalo tijelo 38-godišnje Filipinke Mary Rose Tiburcio

Kiparski oficir Nicos Metaxas (35) u nedjelju je na sudu navodno priznao da je tokom tri godine ubio sedam žena i djevojaka iz inostranstva koje su bile na privremenom radu, a policija tvrdi da je pronašla i peto tijelo žrtve monstruma.

 

Metaxas, koji još uvijek nije službeno optužen za stravičan zločin, tretira se kao prvi serijski ubica na tom Mediteranskom otoku.

 

Policija je novinare u nedjelju izvijestila da je iz umjetnog jezera izvukla kofer s posmrtnim ostacima, a riječ je o drugom takvom otkriću u osam dana.

 

Jučer pronađeno tijelo je u poodmaklom stadiju raspadanja, izvijestio je glasnogovornik policije Andreas Angelides. Poručio je da će biti obavljena obdukcija, ali nije želio otkriti je li riječ o odrasloj osobi ili djetetu. Kiparski dnevni list Phileleftheros pa piše da je riječ o djetetu.

 

Metaxas je navodno priznao sva ubistva, petero žena i dvije curice u dobi od šest godina, Filipinke i Rumunjke. Riječ je o kćerkama ubijenih žena.

 

Sasvim slučajno se saznalo za strašna ubistva kada je uslijed neuobičajeno obilnih kiša u poplavljenom rudarskom oknu isplivalo tijelo 38-godišnje Filipinke Mary Rose Tiburcio.

 

Pokrenuta je istraga o ubistvu koja je 18. aprila dovela do hapšenja Nicosa Metexasa. Ubrzo je pronađeno i drugo tijelo u rudarskom oknu. Pripadalo je Ariani Palanas Lozano (28), također s Filipina.

 

Samo su dva tijela zasad identificirana, a osumnjičeni je policiju odveo do bunara izvan glavnog grada Nikozije gdje je policija pronašla tijelo treće žrtve, žene za koju se pretpostavlja da je iz Nepala. Tijelo četvrte žrtve, skriveno u koferu, pronađeno je na dnu jezera Mitsero.

 

Jučer se na sudu doznalo da je 19-godišnja Filipinka Metaxasa optužila da ju je silovao. Osumnjičenom serijskom ubici istražni zatvor produljen je na još osam dana, a on se na tu odluku nije žalio.

 

Neophytos Shailos, šef krim odjela pri nikozijskoj policiiji, posvjedočio je da mu je mlada djevojka ispričala da je s Metaxasom stupila u kontakt 2016. godine kada se prijavila za posao fotomodela.

 

Policija je nakon hapšenja ciparskog oficira primila lavinu informacija o njegovim prijašnjim aktivnostima, pri čemu su uzeli 350 izjava svjedoka, a još 150 slučajeva mora biti procesuirano.

 

Kiparske vlasti pritom trpe nezapamćene kritike zbog nedovoljnog angažmana na slučaju, pri čemu ih se optužuje za rasizam. Predsjednik Nicoas Anastasiades u petak je otpustio prvog čovjeka policije dan nakon što je ministar pravosuđa Ionas Nicolaou podnio ostavku zbog slučaja.

 

Vlasti su priznale da je nestanak svih žena koje je Nicoas Metaxas priznao da je ubio, uredno bio prijavljen policiji, osim žene iz Nepala čiji je nestanak prijavljen imigracijskom centru jer se nije pojavljivala na poslu.

 

Policija traga za trećim koferom koji je serijski ubica navodno priznao da je bacio u jezero.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI