Nastavnik iz Velike Kladuše demantuje

'Direktorica mi smješta pedofiliju, pravi spletke zbog moje prijave... Učenik je pravio lažne ženske profile, pa...'

Hronika 05.05.19, 13:31h

'Direktorica mi smješta pedofiliju, pravi spletke zbog moje prijave... Učenik je pravio lažne ženske profile, pa...'
Tužilaštvo USK je 2018. godine protiv direktorke Zehide Bihorac podiglo optužnicu, koju je Opštinski sud u Velikoj Kladuši potvrdio. Otad mi se direktorka sveti i pravi mi spletke, kaže nastavnik iz Velike Kladuše

 

Nakon što je Avaz objavio tekst o pedofilskom skandalu u Prvoj osnovnoj školi, koji potresa Veliku Kladušu, oglasio se i nastavnik E. M.

 

On je za Avaz rekao da je direktoricu spomenute škole Zehidu Bihorac-Odobašić 2016. godine prijavio Tužilaštvu USK, kada je, kako kaže, bio predsjednik Komisije za javne nabavke, i to zbog sumnjive nabavke 26 tona lož-ulja za školu.

 

Između ostalog, nastavnik E. M. navodi kako mu se otad direktorka sveti i pravi spletke.

 

– Zovem se E. M. i nastavnik sam u JU Prva osnovna škola iz Velike Kladuše pune 23 godine. Ovim putem želim reagovati na tekst objavljen na vašem portalu. A radi se o sljedećem.

 

Direktorku spomenute škole Zehidu Bihorac sam 2016. godine prijavio Tužilaštvu USK, kao predsjednik Komisije za javne nabavke. Radilo se o 26 tona lož-ulja za potrebe grijanja škole. Na tenderu je pobijedio njen stričević, vlasnik firme “Grand Benz” iz Velike Kladuše.

 

Tužilaštvo USK je 2018. godine protiv direktorke Zehide Bihorac podiglo optužnicu, koju je Opštinski sud u Velikoj Kladuši potvrdio. Otad mi se direktorka sveti i pravi mi spletke. Više puta sam se žalio kantonalnom inspektoru i obavljao razgovor s ministrom obrazovanja USK i upoznao ga s problematikom. Više puta žalio sam se na mobing od direktorke, ali zaštite nije bilo. Premijer kantona je upoznat s radom ove direktorke. Tako se postupa s osobama koje prijave nezakonito djelo.

 

Treba napomenuti da je spomenuta direktorka uručila dva otkaza koleginicama sa 30 godina staža i da su one na sudu dokazale da su otkazi bili nezakoniti. Ovoj direktorki ostalo je još 20 dana do isteka mandata. Procijenite sami šta je u pitanju.

 

Učenik inicijala E. G. pravio je lažne ženske profile punoljetnih ženskih osoba i slao ih nastavnicima – rekao je nastavnik E. M. za Avaz.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI