Foto / Na graničnom prelazu Pavlovića most

Krijumčarili cigarete, pa ih uhvatili ih službenici UIO-a

Hronika 04.05.19, 13:57h

Krijumčarili cigarete, pa ih uhvatili ih službenici UIO-a
U toku aktivnosti na terenu korištena je specijalistička oprema za pregled vozila, koju je UIO donirala Vlada SAD-a putem programa EXBS

 

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje oduzeli su na graničnom prijelazu Pavlovića most krijumčarene cigarete u vrijednosti od 30.000 KM. Detaljnim pregledom putničkog motornog vozila marke Reno, službenici UIO spriječili su pokušaj krijumčarenja 3.719 paklica cigareta.

 

"Ova akcizna roba nalazila se sakrivena u posebno prepravljenim bunkerima unutar vozila, a vrijednost iste na tržištu BiH procjenjuje se na iznos od 30.000 KM. Aktivnosti na terenu proveli su ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla i carinski službenici UIO, u saradnji sa službenicima Granične policije BiH, JGP Bijeljina. U toku aktivnosti na terenu korištena je specijalistička oprema za pregled  vozila, koju je UIO donirala Vlada SAD-a putem programa EXBS.

 

krijumcarene-cigarete2

 

Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH privremneo su oduzete krijumčarene cigarete i putničko motorno vozilo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Krijumčarenje, iz člana 214., Krivičnog zakona BiH. protiv osumnjičene osobe podnesen je Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu BiH Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik krijumčarenja, utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni", saopćeno je iz UIO.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI