Aleksandar Vučić nakon samita u Berlinu

Zvizdić je pokazao samo mržnju prema Republici Srpskoj

Front 03.05.19, 18:37h

Zvizdić je pokazao samo mržnju prema Republici Srpskoj
Očekivao sam napad, ali ne toliko žestok i organizovan napad na Srbiju i Srpsku. Ali, mislim da smo ih ozbiljnošću, odgovornošću i argumentima pobijedili, rekao je Vučić

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da na sastanku u Berlinu predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić nije mogao da mu odgovori čiju poziciju o Kosovu saopštava – svoju ili BiH, već samo iskazao mržnju prema Republici Srpskoj.

 

– Kada sam pitao Zvizdića da li saopštava svoju ili poziciju BiH, nije mogao ništa da mi odgovori. Njegova mržnja prema Republici Srpskoj izbija iz svega i želje da se dodvori (njemačkoj kancelarki Angeli) Merkel i nekim drugima koji su protiv promjena granica, odnosno toga da Kosovo ne bude na cjelini svoje teritorije nezavisno – rekao je Vučić novinarima kod Obrenovca.

 

On je naveo da je na sastanku u Berlinu o zapadnom Balkanu predsjednik samoproglašenog Kosova Hashim Thaci pomenuo Republiku Srpsku, ali nije Preševsku dolinu u Srbiji.

 

– Očekivao sam napad, ali ne toliko žestok i organizovan napad na Srbiju i Srpsku. Ali, mislim da smo ih ozbiljnošću, odgovornošću i argumentima pobijedili – rekao je Vučić.

 

On je naveo da je francuski predsjednik Emmanuel Macron na kraju skupa nedvosmisleno rekao premijeru samoproglašenog Kosova Ramushu Haradinaju da su izazvali dosta problema i da neće slušati njihove dalje zahtjeve o bilo čemu.

 

Vučić je izrazio žaljenje zbog toga što je srpski narod mislio drugačije, pa je propala njegova ideja o konačnom uspostavljanju kompromisne granice između Srba i Albanaca, ocijenivši da će to Srbiju skupo koštati za dvije do tri decenije.

 

– Znam da od razgraničenja nema ništa jer za to nije bio niko, sem nekoliko hrabrih i racionalnih ljudi koji su dobro razumjeli srpske interese – rekao je Vučić.

 

On je najavio da će 8. maja u Italiji razgovarati sa potpredsjednikom vlade te zemlje Mateom Salvinijem, da će 9. maja imati “važan susret u Tirani”, a 10. maja prisustvovati vojnoj paradi u Nišu, poslije čega će razgovarati sa Srbima sa Kosova i Metohije da bi im prenio utiske sa samita lidera zapadnog Balkana u Berlinu.

 

(TV1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI