Istraga o zločinu u Glamočanima kod Laktaša

Novi detalji o ubistvu Slaviše Krunića: Željko Kovačević likvidiran kada je pokušao 'ovjeriti' žrtve

Hronika 03.05.19, 17:37h

Novi detalji o ubistvu Slaviše Krunića: Željko Kovačević likvidiran kada je pokušao 'ovjeriti' žrtve
Zbog ovog zločina, koji se desio 22. aprila u Glamočanima kod Laktaša, uhapšen je i pritvoren Emilio Baldo. Još se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je s mjesta zločina pobjegao u bijelom Golfu 7

 

 

Željko Kovačević, koji je poginuo nakon ubistva biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, pogođen je kada je prišao izrešetanom vozilu da vidi je li usmrtio svoju metu, piše Glas Srpske. Izvor blizak istrazi je kazao da je na njega tada zapucao teško ranjeni član Krunićevog osiguranja i vozač Goran Ilić.

 

- Nakon što su on i saučesnik ispalili rafale na Toyotu u kojoj su bili Krunić, Pavlović i Ilić, Kovačević je krenuo prema vozilu da vidi jesu li žrtve likvidirane. Pretpostavljamo da je prišao da ih ovjeri. Tada je Ilić zapucao na njega i pogodio ga u stomak - kazao je izvor blizak istrazi.

 

Zbog ovog zločina, koji se desio 22. aprila u Glamočanima kod Laktaša, uhapšen je i pritvoren Emilio Baldo. Još se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je s mjesta zločina pobjegao u bijelom Golfu 7. Pretpostavlja se da su Kovačević i Đukanović bili direktni izvršioci ubistva, dok im je Baldo javio kada je meta krenula prema mjestu sačekuše.

 

Napadači su čekali skriveni u žbunju na putu za Krunićevo imanje nedaleko od kapije u Glamočanima. Kada je Toyota u kojoj je on bio naišla, osuli su rafalnu paljbu. Meta napada bio je Krunić, što ukazuje i činjenica da napadači nisu pucali na Toyotu kada je u njoj bio sam Ilić, koji je sat i po prije zločina išao do imanja svog šefa.

 

Istragom je utvrđeno da su kobne večeri neposredno prije ubistva Baldo, Kovačević i Đukanović sjedili u jedom kafiću u Glamočanima. Policija je do sada pronašla dvije puške s okvirima, za koje se sumnja da su korištene u ubistvu, navodi "Glas Srpske".

 

(Glassrpske.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI