SAMO JEDAN POTEZ MOŽE BITI KOBAN

'Čuo sam klik i cijela lijeva strana počela je otkazivati': 28-godišnji muškarac htio istegnuti vrat i dobio infarkt!

Hronika 03.05.19, 16:29h

'Čuo sam klik i cijela lijeva strana počela je otkazivati': 28-godišnji muškarac htio istegnuti vrat i dobio infarkt!
Osjećaj napetosti u lopaticama i zakočenosti u vratu poznat je svima, posebno žrtvama sjedilačkog načina života, i potreba da se rastegnemo prirodna je. No, može biti fatalna

 


Josh Hader, 28-godišnji muškarac pretrpio je teški moždani udar nakon što je sam sebi istegnuo vrat. Šokantan je to naslov članka kojeg je objavio britanski Pop Sugar, a događaj koji zaista, "na prvu", zvuči nevjerojatno, treba shvatiti kao upozorenje za mnoge akcije "samorastezanja" kojima smo skloni u kućnoj radinosti ili kad tražimo od drugih, "ufajući" se samo u njihovu snagu, da nam to urade, piše Slobodna Dalmacija.


Osjećaj napetosti u lopaticama i zakočenosti u vratu poznat je svima, posebno žrtvama sjedilačkog načina života, i potreba da se rastegnemo prirodna je.


No očito itekako treba paziti kako to radimo.


- Čim sam čuo klik, cijela moja lijeva strana tijela počela je otkazivati - ispričao je za britanski portal Hader, prisjećajući se užasnog trenutka.


- Ustao sam i pokušao otići do hladnjaka, sjećam se da nisam mogao ravno hodati... - pričao je novinarima nakon oporavka.


- Pacijent je oštetio svoju vertebralnu arteriju koja vodi do mozga - objasnio je dr. Vance McCollom, jedan od specijalista koji su liječili Josha, uz upozorenje da je mogao i umrijeti.


- Srećom, Joshov moždani udar nije bio tako opasan da mu ugrozi život, ali je imao nekoliko dana problema s hodanjem, patio je zbog zamućenog vida i iskusio bolno štucanje koje je trajalo oko tjedan i po, a još uvijek se teško oslanja na lijevu nogu - ispričao je liječnik.


Inače, Josh je otac dvoje djece i priznaje da mu je najteže što još uvijek ne može pomoći supruzi oko malenog sina.


- Ne mogu ga podignuti iz krevetića, dati mu mlijeko usred noći. Ne mogu ništa od toga - rekao je.


Britanski liječnik upozorio je da se vrat, prilikom "samoistezanja", treba samo "lagano poguravati s jedne strane na drugu".


- Nipošto ga nemojte okretati rukama, takvi radikalni i nestručni potezi mogu dovesti do puknuća arterije - ustvrdio je.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI