meteorolozi nisu optimistični

Pljuskovi, snijeg i sve niže temperature: Evo kakvo nas sivilo očekuje narednih dana u BiH

Hronika 03.05.19, 08:40h

Pljuskovi, snijeg i sve niže temperature: Evo kakvo nas sivilo očekuje narednih dana u BiH
Usljed zahlađenja, granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 600 metara nadmorske visine

 

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za idućih nekoliko dana u BiH. Doznajte kakvi nas vremenski uslovi očekuju.

 

U subotu, 4.05.2019., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prije podne padavine se očekuju u Hercegovini i Krajini, a u drugoj polovini dana i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.


U nedjelju, 5.05.2019., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinma će padati i snijeg. U večernjim satima, usljed opadanja temperature zraka, granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 800 metara nadmorske visine. U Bosni vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. U Hercegovini jugo veći dio dana. Temperatura zraka u Bosni između 5 i 12°C. U Hercegovini jutaranja temperatura zraka između 7 i 12°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18°C.


U ponedjeljak, 6.05.2019., u Bosni i Hercegovini oblačno u nizinama sa kišom i pljuskovima. Usljed zahlađenja, granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 600 metara nadmorske visine. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C.


U utorak, 7.05.2019., preovladavaće pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13°C, na jugu do 17°C.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI