Zabranjena upotreba ražnja

Izbjegnite kazne: Ukoliko roštiljate u okolici Sarajeva, ovih strogih pravila se morate držati

Hronika 01.05.19, 11:11h

Izbjegnite kazne: Ukoliko roštiljate u okolici Sarajeva, ovih strogih pravila se morate držati
Na Skakavcu, Trebeviću i Bijambarama roštiljanje će biti dozvoljeno samo danas, ali po strogim pravilima

 

U zaštićenim područjima Kantona Sarajevo - "Vrelo Bosne", Spomenik prirode "Skakavac", te zaštićeni pejzaži "Trebević" i "Bijambare" jutros su spremno dočekali goste koji su odlučili da 1. maj - Međunarodni praznik rada dočekaju na jednom od tih lokaliteta. 

 

Direktor Javne ustanove Zaštićena područja KS Osman Delić izjavio je Feni da će svim posjetiteljima biti na raspolaganju svi sadržaji i infrastruktura koji su dostupni u tim područjima, uključujući mogućnost i upotrebe roštilja, izuzev na Vrelu Bosne jer se  radi o vodozaštitnoj zoni. 

 

Na Skakavcu, Trebeviću i Bijambarama roštiljanje će biti dozvoljeno samo danas, ali po strogim pravilima. 

 

- Roštilj je dozvoljen samo danas ali mora se prijaviti nadzorniku na bilo kojem od tih izletišta. Uzmu se podaci ko će rukovati roštiljem uz predočenje lične karte. Ako neko ne prijavi da će roštiljati, bit će sankcioniran. Na svim spomenutim izletištima neće se dozvoliti upotreba ražnja, kao ni bilo kakvo drugo paljenje vatre, odnosno loženje na zemlji – izjavio je Delić. 

 

Roštiljanje za 1. maj na Bjelašnici i Igmanu je također omogućeno na nekim dijelovima tih olimpijskih planina. 

 

Svim posjetiteljima će također biti dostupne kese za otpad, kako bi nakon provoda na izletištima bio uklonjen sav otpad.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI