Foto / Nisu znali da nema mosta

Nevjerovatne fotografije iz Novog Travnika: Potjera završila kupanjem policajaca i bjegunaca

Hronika 28.04.19, 12:13h

Nevjerovatne fotografije iz Novog Travnika: Potjera završila kupanjem policajaca i bjegunaca
Srećom, niko nije zadobio teže tjelesne povrede

 

Nevjerovatne fotografije stigle su jutros iz novotravničkog naselja Stojkovići. Naime, u rijeci Grlonici na dijelu u poplavama srušenog mosta završila su dva automobila, od kojih je jedan – policijski, piše Avaz. 

 

Mještani koji su poslali slike kažu da vjeruju da je policijska potjera završila kupanjem u rijeci za policajce i bjegunce.

 

- Mora da ovi što su bježali od policije nisu odavde pa nisu znali da nema mosta ili su pokušali preskočiti rijeku. Ali kako je policija završila u vodi, oni su morali znati da mosta nema - zapitali su se mještani.

 

U svakom slučaju, nisu bili daleko od istine, osim u dijelu da je policija – travnička.


 
Naime, kako se neslužbeno saznaje, patrola s područja općine Travnik pokušala je u Travniku zaustaviti automobil s nepripadajućim registarskim oznakama u kojem su bila dvojica Novotravničana koji su se oglušili na policijske signale i dali se u bijeg prema Novom Travniku.

 

Policija je krenula u potjeru sve do Stojkovića, kada su bjegunci skrenuli lijevo prema osnovnoj školi.

 

S obzirom na to da nigdje na putu nije bilo znaka niti obavijesti da mosta nema, a travnički policajci našli su se na području na kojem se inače ne kreću, policijski dispečer nije ih uspio na vrijeme upozoriti na opasnost i oba automobila završila su u rijeci.

 

Srećom, niko nije zadobio teške tjelesne ozljede, a koliko je zapravo pad u rijeku bio opasan, dovoljno govore slike automobila nakon što su ih izvukli iz rijeke.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI