Ministar sigurnosti BiH oštar

Mektić kritikovao patrijarha Irineja: Držite do jedinstva srpskih političkih lopova i tajkuna

Front 27.04.19, 14:51h

Mektić kritikovao patrijarha Irineja: Držite do jedinstva srpskih političkih lopova i tajkuna
Druge vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini, Islamska zajednica i Katolička crkva također su često na meti kritika zbog saradnje nekih njihovih članova sa etno-političkim partijama u zemlji

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić optužio da patrijarha srpskog Irineja da „drži do jedinstva srpskih političkih lopova i tajkuna“, piše Patria.

 

Patrijarh Irinej prethodno je poručio da bez jedinstva nema opstanka srpskog naroda.

 

„Јa ne pripadam nijednoj politici. Želio bih i molim se Bogu da nema nikakvih podjela među nama, nego da nam bude jedina politika, jedini pogled i jedini put - dobro našeg naroda“, rekao je patrijarh Irinej u vaskršnjem intervjuu čiji su izvodi objavljeni na sajtu Srpske pravoslavne crkve.

 

On je istakao da je jedinstvo jedina nada i spas i da, bez njega, nema opstanka srpskom narodu „na ovoj vjetrometini“.

 

„Ali čini mi se Vaša Svetosti da više držite do jedinstva srpskih političkih lopova i tajkuna“, napisao je na Twitteru ministar Dragan Mektić, koji je član Srpske demokratske stranke (SDS).

 

Druge vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini, Islamska zajednica i Katolička crkva također su često na meti kritika zbog saradnje nekih njihovih članova sa etno-političkim partijama u zemlji, piše agencija Patria.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI