FOTO/ Vijeće ministara BiH donijelo odluku

Zgrada ambasade bivše SFRJ u Bonu ide na doboš za 3,75 miliona eura: Evo koliko će dobiti BiH

Front 26.04.19, 13:23h

Zgrada ambasade bivše SFRJ u Bonu ide na doboš za 3,75 miliona eura: Evo koliko će dobiti BiH
Ovaj objekat će biti prodat za 3.750.000 eura, a Bosna i Hercegovina, u skladu sa Sporazumom o pitanjima sukcesije, prihodovat će 15 posto ukupnog iznosa, odnosno oko 562,5 hiljada eura

 

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na telefonskoj sjednici, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, donijelo je Odluku o odobravanju zajedničke prodaje zgrade Ambasade bivše SFRJ u Bonnu, nakon što je upoznato s Informacijom o njenoj prodaji i Nacrtom kupoprodajnog ugovora.

 

Za objekat Ambasade na adresi Schlossallee 5, 53179 Bonn – Mehlem, Savezna Republika Njemačka, nije zainteresirana nijedna od država sukcesora.

 

Ovaj objekat će biti prodat za 3.750.000 eura, a Bosna i Hercegovina, u skladu sa Sporazumom o pitanjima sukcesije, prihodovat će 15 posto ukupnog iznosa, odnosno oko 562,5 hiljada eura.

 

Također, Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, dalo je pojedinačne saglasnosti za organiziranje glasanja državljana Republike Hrvatske i Republike Bugarske u BiH. Glasanje će biti održano 26. maja 2019. godine, a povodom održavanja izbora za članove Evropskog parlamenta, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI