Istraga ubistva banjalučkog biznismena

Šok svjedočenje osumnjičenog za likvidaciju Slaviše Krunića: Evo šta su ubice radile sat vremena prije zločina!

Hronika 26.04.19, 09:04h

Šok svjedočenje osumnjičenog za likvidaciju Slaviše Krunića: Evo šta su ubice radile sat vremena prije zločina!
Benedija Đukanovića upoznao sam preko Željka Kovačevića. Benedi i Željko su jako dobri i često se druže, otkrio je Baldo, koji ima bh. i italijansko državljanstvo

 

Nešto više od sat vremena prije ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, za istim kafanskim stolom sjedili su osumnjičeni za ovaj zločin: uhapšeni Emilio Baldo, te odbjegli Benedi Đukanović, kao i napadač Željko Kovačević, koji je tokom napada ubijen.

 

To se može zaključiti iz iskaza Balde koji pere ruke od ovog zločina, pišu Nezavisne.com.

 

Istraga trostrukog ubistva, tokom kojeg je ranjen Krunićev vozač Goran Ilić, nastavljena je pa su tako u koprivama pronađeni dvije automatske puške i okviri, a kod Doma kulture u Zalužanima i Kovačevićeva crvena opel korsa.

 

Budući da je Kovačević ubijen, a Đukanović u bjekstvu, zasad se najviše može računati na iskaz Balde, koji je tokom istrage zatražio da bude podvrgnut poligrafskom ispitivanju, dok je tokom izjašnjenja rekao brojne pikanterije o svom kretanju u danu kada je zločin počinjen.

 

Priznao je, primjera radi, da poznaje Kovačevića, kojeg je upoznao u KPZ Tunjice. Nakon što su se dočepali slobode, često su se viđali. Baldo Kovačevića smatra svojim prijateljem, a tokom robijanja u Foči upoznao je i Željkovog brata te ga štitio od drugih robijaša.

 

"Benedija Đukanovića upoznao sam preko Željka Kovačevića. Benedi i Željko su jako dobri i često se druže", otkrio je Baldo, koji ima bh. i italijansko državljanstvo.

 

Tog 22. aprila kada se dogodio zločin Baldo je, tvrdi, nevjenčanu suprugu, inače konobaricu, odvezao oko 14 časova na posao, a zatim je otišao kući te je oko 20 sati otišao u jedan kafić u Glamočanima.

 

"Tu sam zatekao Željka, Benedija i gazdu kafića kako sjede za jednim stolom. Na jednoj strani stola su sjedili gazda i Željko, a na drugoj Benedi i ja", otkrio je Baldo, koji ne spominje Krunića kao temu razgovora za kafanskim stolom.

 

U kafiću su se, prisjetio se, zadržali do sat vremena, nakon čega je Kovačević rekao da mora da ide u grad i sva četvorica su ustala.

 

"Ja sam svojim vozilom otišao za Laktaše, a Željko i Benedi su otišli Željkovom crvenom opel korsom za Banjaluku. Gazda je ostao u kafiću", tvrdi Baldo.

 

Dodaje da je potom kod jednog restorana u Laktašima zastao i pola sata bio sa svojom prijateljicom, čije ime ne otkriva jer se često viđa s njom, a udata je.

 

Zatim je, tvrdi, otišao kući. Nakon toga je, po njegovoj tvrdnji, otišao po suprugu, a kada su došli kući, istuširali su se i otišli da spavaju, ali ga je negdje u noći, oko tri sata, probudila policija i privela. Nigdje, međutim, ne spominje da je bio na mjestu zločina, a u četvrtak je u sudnici tvrdio da s ovim slučajem nema ništa.

 

"Dobro sam, nema smetnji da se održi ovo ročište", rekao je Baldo, dok je njegov advokat Dragan Stupar kazao da je neosnovan prijedlog da Baldo bude pritvoren.

 

Dok je u četvrtak ujutro održavano ovo ročište, policajci su ponovo pretraživali teren u Glamočanima. Darko Ćulum, direktor Policije RS, rekao je da MUP Srpske sprovodi intenzivnu istragu o ovom trostrukom ubistvu.

 

"U ovom momentu ne mogu da govorim o motivima i izvršiocima. Imamo lice koje je izvršilo napad na Slavišu Krunića i njegovu pratnju", rekao je Ćulum i dodao da će za odbjeglim Đukanovićem biti raspisana i međunarodna potjernica.

 

Po njegovim riječima, obaviještene su sve policijske agencije u BiH, te policije Srbije, Hrvatske i Crne Gore, tako da se istraga sprovodi u cijelom regionu.

 

Ćulum je istakao da MUP čini sve da bude potpuno rasvijetljen ovaj događaj, a govoreći o mogućoj povezanosti ovog sa slučajem "Šijan" rekao je da misli da zasad ti slučajevi nisu povezani.

 

Podsjetimo, u toku istrage policija je otkrila da je Đukanović pobjegao bijelim golfom sedam, registarskih oznaka 003-K-770. Ukoliko to vozilo vidite, savjetuje se da to odmah prijavite policiji na broj 122.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI