Počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti

Policajci identifikovali osobu koja je prijavila da je postavljena bomba u SCC-u: 28-godišnjak bez policijskog dosijea

Hronika 26.04.19, 08:05h

Policajci identifikovali osobu koja je prijavila da je postavljena bomba u SCC-u: 28-godišnjak bez policijskog dosijea
Portparolka sarajevske policije kazala je da će protiv 28-godišnjaka podnijeti izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti

 

Sarajevski policajci identificirali su osobu koja je u subotu u 16:25 sati prijavila da je u tržnom centru SCC u Sarajevu postavljena bomba.

 

Kako saznaje Avaz, riječ je o Adnanu D. (28) iz Sarajeva, a otkriven je u utorak. Adnan D. je pozvan u službene prostorije, gdje je s njim obavljen razgovor.

 

Suvada Kuldija, portparolka sarajevske policije, kazala je za Avaz da će protiv 28-godišnjaka podnijeti izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

 

Inače, Adnan D. nema policijski dosije, a za sada nije poznat ni motiv zbog kojeg je digao policiju na noge i to će biti predmet daljnje istrage.

 

Nakon dojave jake policijske snage su izašle na teren te su do kasno u noć češljale tržni centar, zbog čega nije radio SCC. Utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI