Okrenuli leđa Šepiću, priklonili se Komšiću

Funkcioneri Nezavisnog bloka prebjegli u Demokratsku frontu - donosimo njihova imena: 'Prepoznali prave vrijednosti'

Front 25.04.19, 19:39h

Funkcioneri Nezavisnog bloka prebjegli u Demokratsku frontu - donosimo njihova imena: 'Prepoznali prave vrijednosti'
U ime novih članova Demokratske fronte, Adis Šehić kazao je da su, zbog trenutne nastale situacije u Nezavisnom bloku, te slabe koordinacije sa regionalnim uredom i nezadovoljstvom koje je vladalo na posljednjem sastanku Nezavisnog bloka HNK, jednoglasno donijeli odluku o istupanju iz članstva

 

Funkcioneri Nezavisnog bloka HNK: predsjednik KO Adis Šehić, predsjednik GO Mostar Slađan Branković, predsjednica žena KO HNK Selma Husić, član etičkog odbora Nezavisnog bloka Vahida Crnalić, predsjednica KO mladih Tatjana Šehić sa predsjednicima OO Konjic, OO Čapljina, OO Jablanica i OO Prozor-Rama kao i članovima KO i GO i OO priključili su se dana 24.04.2019. godine Demokratskoj fronti HNK.

 

Predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte Hercegovačko-neretvanskog kantona, Branimir Jukić zahvalio se kolegama iz Nezavisnog bloka što su prepoznali prave vrijednosti i koncept države za koji se Demokratska fronta bori. Drago mu je što će i oni biti dio tima koji sudjeluje na projektu koji će, sasvim sigurno je, biti uspješan.

 

Ahmed Džubur, poslanik u Parlamentu Federacije BiH istakao je da su svi izuzetno zadovoljni pristupanjem značajnog broja bivših članova Nezavisnog bloka Demokratskoj fronti.

 

„Uvjereni smo da ćemo zajedničkim snagama uspjeti Bosnu i Hercegovinu učiniti boljom i prosperitetnijom zemljom za sve njene građane. Učiniti ćemo sve da opravdamo njihovo povjerenje koje smatramo izuzetnom čašću i obavezom“, poručio je Džubur.

 

U ime novih članova Demokratske fronte, Adis Šehić kazao je da su, zbog trenutne nastale situacije u Nezavisnom bloku, te slabe koordinacije sa regionalnim uredom i nezadovoljstvom koje je vladalo na posljednjem sastanku Nezavisnog bloka HNK, jednoglasno donijeli odluku o istupanju iz članstva.

 

„S obzirom na iste političke stavove, principe i vrijednosti, te koncept države za koji se zalažemo, jednoglasno smo odlučili da udružimo snage sa Demokratskom frontom. Učinit ćemo sve da BiH i svih njeni građani dobiju život kakav zaslužuju“, poručio je Šehić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI